Filme

#actori #actori romani #cinematografie romaneasca

Cei mai buni actori din noul val al cinematografiei romanesti

Cinematografia romaneasca de dupa 1989 continua sa ofere surprize placute, in ciuda vesnicilor pesimisti care spun ca niciodata nu vom putea concura cu filmele produse peste hotare. In ultimii zece ani, pelicule ca "Moartea domnului Lazarescu", "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" sau recentul "Dupa dealuri" au reusit sa castige premii dupa premii la Cannes si la alte festivaluri internationale.

Tot in ultimul deceniu, s-au remarcat si s-au impus o serie de actori tineri. Iata cateva exemple concludente.


George Pistereanu

 

George Pistereanu este un absolvent al Liceului Dinu Lipatti descoperit de regizorul Florin Serban, care l-a distribuit in deja celebrul "Eu cand vreau sa fluier, fluier", film premiat cu Ursul de Argint la editia din 2010 a Festivalului de la Berlin.

Acelasi Pistereanu a facut senzatie in 2012 in rolul tanarului delincvent din drama "Loverboy", unde face echipa cu Ada Condeescu, cu care a mai jucat si in pelicula lui Florin Serban.


Dragos Bucur


In 2002, Dragos Bucur reuseste sa se remarce datorita rolurilor din "Furia" si "Marfa si banii". Radu Muntean il distribuie in 2007 in "Hartia va fi albastra", o pelicula despre evenimentele din decembrie 1989.

Bucur reuseste sa faca o figura frumoasa si in "Boogie" (2008), pentru ca in 2009 sa 'prinda' rolul principal in "Politist, adjectiv".

Dragos Bucur a fost distribuit si in productii internationale, cea mai importanta aparitie fiind cea din "The Way Back" (2009). Cu aceasta ocazie, Bucur a filmat cu actori de talia lui Colin Farrell si Ed Harris.


Andi Vasluianu


Andi Vasluianu, care poate fi vazut in acest moment in excelenta comedie amaruie "Despre oameni si melci", si-a facut debutul pe marile ecrane alaturi de Dragos Bucur, in "Furia".

Andi Vasluianu joaca la fel de bine, indiferent daca are parte de roluri principale ("Minte-ma frumos", "Despre oameni si melci") sau de roluri mici in pelicule de o calitate indoielnica ("Liceenii, in 53 de ore si ceva").


Cosmin Selesi


Lista celor mai buni actori romani din noul val este completata de Cosmin Selesi. Dupa ce s-a format ca actor in seriale TV ("In familie", "Om bogat, om sarac"), Selesi a reusit sa se impuna si pe marele ecrane. Din filmografia sa merita sa amintim productiile "Schimb valutar" (2008) si "Ursul" (2010).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea