Filme

#actori #filme #top actori #actori afro-americani

Cei mai buni actori afro-americani

Morgan Freeman , Samuel L. Jackson sau Denzel Washington sunt doar cativa dintre cei mai talentati si apreciati actori de culoare de la Hollywood. Acestia au fost nominalizati la premiile Oscar si au jucat in filme cu incasari record. Iata o lista cu cei mai buni actori de culoare din toate timpurile.

Morgan Freeman

Nascut in Memphis, Tenessee, pe 1 iunie 1937, Morgan Freeman a jucat primul rol la varsta de 9 ani, intr-o piesa de la scoala. Primul sau rol oficial a fost in productia "Who says I can't ride a rainbow", insa mai tarziu actorul a jucat in filme de mare succes, precum: Driving Miss Daisy , Glory, The Shawshank Redemption si Million Dollar Baby.

Morgan Freeman a castigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor in rol principal pentru filmul The Shawshank Redemption.

Samuel L Jackson

Samuel L Jackson s-a nascut in anul 1948 in Washinton, DC, iar cariera sa actoriceasca a inceput cu un rol secundar in fimul "Together for Days". Totusi, actorul a devenit cunoscut din momentul in care a interpretat rolul unui dependent de droguri, in filmu "Jungle Fever". Un alt film de succes care l-a scos in evidenta pe actor este "Pulp Fiction", film realizat de Quentin Tarantino.

Samuel L Jackson a mai jucat in productii precum Sea of Love , Good Fellas, Jurassic Park, Die Hard and A Time to Kill.

Denzel Washington

Nascut in New York, pe 28 decembrie 1954, Denzel este un actor, regizor si scenarist foarte talentat. Acesta a castigat doua premii Oscar si doua Globuri de Aur pentru munca sa. Printre cele mai apreciate filme ale actorului se numara Glory, Training day, Taking of pelham 123 , Deja Vu sau Hurricane.

Will Smith

Will Smith si-a inceput cariera atat in domeniul cinema, cat si in muzica rapp. Actorul este originar din Philadelphia, Pennsylvania si si-a inceput cariera artistica in anul 1991, in serialul Fresh Prince of Bell Air. Printre filmele de succes ale lui Will Smith se numara Bad Boys, Men in Black, I Robot, Hancock, I Am Legend, Seven Punds sau The Pursuit of Happyness.


Alti actori de succes afro-americani:

Eddie Murphy
Cuba Gooding Jr.
Martin Lawrence
Chris Rock
Jamie Foxx.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea