Filme

#drama de epoca #razboi #angelina jolie #changeling #australia #nicole kidman

Ce ne pregateste Hollywood-ul in sezonul de toamna/iarna?

Pentru cei care nu sunteti incantati de blockbuster-ele acestei veri, pline ochi de staruri si efecte speciale naucitoare, aflati ca toamna aceasta vi se pregateste ceva. Daca nu sunteti fanii filmelor de actiune, ale SF-urilor cu supereroi sau ale comediilor in care Eddie Murphy joaca 10 personaje diferite plus rudele de gradul 15 ale acestora, mai aveti putintica rabdare. In sezonul de toamna/iarna se poarta dramele de epoca, fie ca vorbim despre anii 1960, 1940 sau chiar 1780.

Filmele cu care Hollywood-ul spera sa dea lovitura la finele acestui an variaza de la productii cu buget mare, precum Changeling al lui Clint Eastwood sau Australia lui Baz Luhrmann la filme independente cu bugete neimpresionante, precum The Secret Life of Bees sau drama Doubt. Iar temele abordate de aceste productii sunt dintre cele mai variate, pornind de la coruptie sau abuzul de putere (Changeling) si mergand pana la efectele razboiului si victimele sale colaterele(Australia, Miracle at St. Anna, Defiance) sau volatilitatea adevarului (Doubt, Frost/Nixon).

Iata unele dintre cele mai asteptate filme de epoca, pe care le vom vedea cu siguranta la Oscarurile din 2009.

Changeling

Prezentat in premiera la Cannes 2008, unde a fost selectionat in competitia oficiala , filmul lui Clint Eastwood o pune pe Angelina Jolie in pielea unei mame disperate al carui copil este rapit. Autoritatile dau de urma copilului, iar ziua cand acesta se intoarce acasa este cea mai fericita din viata mamei. Dar curand apar tot mai multe indicii despre faptul ca baiatul nu este al ei.

Mama se lanseaza intr-o ancheta proprie ce va demasca coruptia din cadrul fortelor de politie din Los Angelesul anilor ’20. Changeling este inpirat de un caz real.

Video Changeling


Australia

Filmul lui Baz Luhrmann (Moulin Rouge) spune povestea unei aristocrate britanice (Nicole Kidman) ce mosteneste o ferma uriasa in Australia. Curand femeia este amenintata si fiind in pericol de a pierde tot, aceasta isi uneste fortele cu un localnic (Hugh Jackman) si porneste intr-o calatorie de-a lungul Australiei, impreuna cu turma de peste 2.000 de vaci. In periculoasa drumetie prin desertul australian, cei doi vor fi martorii bombardarii orasului Darwin de catre fortele japoneze care atacasera Pearl Harbor cu doar cateva luni inainte.

Australia va avea premiera in Romania pe 26 decembrie.

Trailer Australia


The Duchess

Filmul este o cronica a vietii controversatei aristocrate Georgiana, ducesa de Devonshire, una dintre cele mai cunoscute, admirate, dar si hulite femei din inalta aristocratie britanica a secolului al-XVIII-lea. Criticata de societatea traditionalista contemporana pentru extravagantele, relatiile amoroase, militantismul politic (la alegeri oferea un sarut celor care votau pentru politicianul ei favorit) si pasiunea pentru jocurile de noroc, Georgiana este o stramoasa a Printesei Diana, cu care imparte acelasi nume de fata, Spencer, si acceasi viata tumultoasa.

In rolul principal in The Duchess o veti revedea pe Keira Knightley, cea mai prolifica actrita engleza la aceasta ora, iar in rolul sotului joaca binecunoscutul Ralph Fiennes.

Trailer The Duchess


Frost/Nixon

Regizorul Ron Howard aduce pe ecrane in preajma alegerilor prezidentiale din SUA, un film despre un faimos scandal politic care a zguduit America anilor ’70: afacerea Watergate . Frost/Nixon se bazeaza pe cele 11 interviuri acordate de fostul presedinte american, Richard Nixon, gazdei de talk-show britanice, David Frost, cu privire la implicarea lui Nixon in cazul Watergate.

Frank Langella intra in pielea lui Nixon in filmul care va ajunge pe ecranele din Romania in ianuarie 2009.

frost

Revolutionary Road

Cati ani ati asteptat sa-i vedeti pe Leonardo DiCaprio si Kate Winslet din noi impreuna, cel putin in film? Iata ca la 11 ani de la aparitia Titanicului, cei doi actori revin pe ecrane in drama lui Sam Mendes, Revolutionary Road.

DiCaprio si Winslet interpreteaza un cuplu tanar cu copii si o viata aparent linistita intr-o suburbia a orasului american Connecticut. Insa cei doi ascund multe frustrari legate de relatia si carierele lor neimplinite, care le vor submina planurile de viitor.

sam mendes

Brideshead Revisited

Bazat pe romanul lui Evelyn Waugh, drama prezinta amintirile capitanului Charles Ryder care este incartiruit la castelul Brideshead in timpul celui de-al doilea razboi mondial. El isi aminteste de implicarea lui in familia Flyte, si de relatiile cu fratele si sora, Sebastian si Julia.

In Brideshead Revisited ii veti vedea pe Emma Thompson, Michael Gambon, Ben Whishaw, Greta Scacchi si Matthew Goode.

Trailer Brideshead Revisited


Vom reveni cu continuarea acestui articol saptamana viitoare.



Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea