Filme

#care dintre noi #marius_manole #maia morgenstern #film

”Care dintre noi?”, un film romanesc care scoate in evidenta lupta zilnica a persoanelor diagnosticate cu cancer

Intr-un salon de chimioterapie, unde o zi se traieste cat o viata, unde se deseneaza usi cand nu exista niciuna si unde oamenii vad raze de soare chiar daca nu exista ferestre, cinci personaje cu experiente diferite de viata reusesc in final sa vada situatia in care sunt ca pe o oportunitate. 

"Care dintre noi?" este o poveste despre cancer in viziunea scriitoarei si regizoarei Chris Simion – Mercurian. Este un film despre bucuria de a trai, despre iubire, iertare si asumare.

“Cancerul nu este o boala. Este un dar, daca stii sa il abordezi asa. In 2017 am fost diagnosticata cu cancer de san, iar povestea asta e inspirata din ceea ce am trait in perioada tratamentului oncologic. Filmul "Care dintre noi" este modul meu de a le impartasi celor care se confrunta cu cancerul ca exista lumina in spatele bolii. Fiecare are in sine o putere nebanuita de a trece un obstacol greu. Trebuie doar sa aiba rabdare, sa nu se panicheze si sa abordeze cu umor. Exista situatii mult mai dramatice decat aceasta boala. E vorba de perspectiva, de atitudine. Mie nu-mi poate lua nimeni bucuria si iubirea de viata. Nici macar cancerul. Viata e pe zile si e frumoasa cu tot ce vine la pachet, nu doar cu ceea ce ne convine noua. Iar cand crezi ca nu mai poti, ti se pare. Poti mult mai mult.” spune Chris Simion – Mercurian.

In film apar actorii Maia Morgenstern, Marius Manole, Ilona Brezoianu, Crina Semciuc, dar si Delia Grigoroiu – pacienta si Georgeta Popescu – asistenta, Eva Spiru – medic rezident. Distributia este completata de copilul Alexandra Mercurian.

Acesta este primul film regizat de Chris Simion – Mercurian si, de altfel, proiectul isi doreste sa aiba si un impact social. Tocmai de aceea, difuzarile filmului vor fi facute pe pagini de Facebook ale unor asociatii de pacienti, pe canale media care militeaza pentru informarea si educarea corecta a pacientilor si in 15 sectii de oncologie.

Primele difuzari:

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea