Filme

#happy gilmore #walt disney #fantastic #comedie #film #cronica #adam sandler #bedtime stories #_bedtime-stories-2009

Bedtime Stories sau cine adoarme primul

Bedtime Stories este un film pentru copii . Nu pentru copilul din noi sau copiii care au renuntat la terenul de joaca din fata blocului in favoarea tastatura calculatorului, ci pentru copiii care asteapta cu nerabdare sa inceapa desenul preferat la televizor si care nu stiu cine este Adam Sandler.

Daca ai peste opt ani, ajungi sa te intrebi de ce joaca Sandler acelasi rol la nesfarsit. Sigur, a incercat cateva filme mai serioase, dar formula asta este singura care pare sa functioneze pentru el si nu vrea sa renunte la ea.

Ultima productie “ratat cu inima de aur” a lui Adam Sandler prezinta povestea lui Skeeter Bronson , un "om bun la toate" care lucreaza ca ingrijitor la fostul hotel al tatalui sau.

A fost odata ca niciodata…

Cand era mic, tatal lui (Jonathan Pryce) ii spunea povesti ca sa adoarma si ii promitea ca intr-o buna zi ii va lua locul de director al hotelului. Nefiind un om de afaceri priceput, tatal lui Skeeter ajunge sa vanda hotelul lui Barry Nottingham (Richard Griffiths). Acesta ii promite ca intr-o buna zi, fiul sau va prelua sefia hotelului.

In prezent, Skeeter inca mai curata toalete si repara televizoare, asteptand ziua cea mare cand Barry ii va lasa hotelul pe mana sa. Din pacate, Barry nu prea pare sa-l observe si este pe cale de a-l pune succesor pe Kendall (Guy Pearce), logodnicul fiicei sale rasfatate (Teresa Palmer).

Cand sora lui Skeeter, Wendy (Courteney Cox), are probleme la munca si crede ca va fi data afara, il roaga pe acesta sa aibe grija de ei.

Intr-o seara inainte de culcare, copii il pun pe Skeeter sa le spuna o poveste. A doua zi, Skeeter constata ca povestea spusa nepotilor lui devine intr-un mod misterios realitate.

In incercarea de a profita de aceasta noua "putere", Skeeter incorporeaza toate aspiratiile sale in povestile exagerate pe care le spune copiilor. Ceea ce nu realizeaza Skeeter, este ca nu el este cel cu acest dar, ci copiii, iar acum el trebuie sa aibe grija de ce povesti rostesc nepotii lui.

O greseala de-a lui Kendall si un moment de inspiratie pentru Skeeter il fac pe Barry sa isi aduca aminte de promisiunea facuta tatalui sau si ii pune pe cei doi in competitie - sa gaseasca o idee buna pentru noul hotel. Skeeter trebuie le spuna copiilor povestea corecta pentru ca ei sa ii indeplineasca visul.

Povesti de adormit oamenii mari

Sandler este Sandler, indiferent de situatie. Dupa ce apuci sa vezi cateva din filmele lui, ajungi sa reciti replicile alaturi de el. Ma repet, daca esti un copil – si acest film este cu siguranta pentru cei mici – Sandler ti se pare actorul perfect pentru acest rol.

Copiii vor fi vrajiti acest film si vor dori sa-l vada la nesfarsit. Ca tot vorbim despre copii, Jonathan Morgan Heit si Laura Ann sunt o gura de aer proaspat in acest film. Doi prichindei care nu joaca de parca ar fi adulti in miniatura, precum Dakota Fanning sau Abigail Breslin.

Povestea filmului da dovada de potential, dar nu este dezvoltata suficient. Adam Sandler se balanseaza intre amabilitate si asprime in rolul lui Skeeter iar Russell Brand, care a jucat bine rolul rocker-ului din Forgetting Sarah Marshall, pare ca nu stie pe ce platouri se afla.

Bedtime Stories , regizat de Adam Shankman (Hairspray, A Walk to Remember) dupa un scenariu scris de Matt Lopez (The Wild) si Tim Herlihy (The Wedding Singer), reuseste insa un singur lucru – sa captureze incantatoarea, inocenta si absurda imaginatie a unui copil.

Trailer Bedtime Stories

Daca vrei sa afli inaintea tuturor ce se intampla in lumea filmului si la ce sa te astepti de la noile aparitii, aboneaza-te la Newsletterul de Cronici Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea