Filme

#_jane-2007

Becoming Jane - primele ecouri

Filmul Becoming Jane este o biografie a celebrei scriitoare Jane Austen (Anne Hathaway). Ne aflam in Anglia anului 1795, iar o casatorie pentru bani este cel mai firesc lucru. Parintii lui Jane isi doresc ca aceasta sa se casatoreasca pentru bani si sa accepte oferta nepotului lui Lady Gresham (Maggie Smith).

Insa tanara Jane crede in dragoste. Cand il intalneste pe chipesul irlandez Tom Lefroy (James McAvoy), lumea ei se intoarce pe dos si ajunge sa fie pusa in fata unor alegeri extrem de dificile.

Julian Jarrold, regizorul, despre film: "Pentru noi a fost important ca filmul sa para real si adevarat. Din punct de vedere cinematografic si al designului au existat multe juxtapuneri interesante in scenariul lui Kevin Hood pe care am incercat sa le dezvolt. Printre acestea s-au numarat zona rurala si languroasa Hampshire in comparatie cu Londra haotica si plina de energie; lipsa de formalitate si caldura casei lui Austen in comparatie cu atmosfera rigida si rece din casa Doamnei Gresham; si calatoria lui Jane de la exuberanta si inocenta catre o experienta care devine amara inainte de triumful sau ca romanciera."

Primele reactii

Bine realizat si cu o regie la locul ei, insa ii lipseste prospetimea unei analize interioare - acesta a fost consensul la care critica a ajuns la premiera filmului Becoming Jane din State. Jumatate din critica s-a declarat multumita, insa ceilalti nu s-au lasat foarte usor impresionati. Premiera filmului in Romania este programata pe 16 noiembrie si este unul dintre filmele asteptate ale toamnei.

Pro

Arizona Republic: Un film frumos regizat de Julian Jarrold care reuseste sa contureze cu atata putere viata englezilor din secolul 18 si un regizor ce poata sa scoata performanta de la actori ca Anne Hathaway in rolul lui Austen si James McAvoy in rolul lui Tom Lefroy (Annemarie Moody)

San Francisco Chronicle : Sunt multe care ar putea recomanda Becoming Jane, in special jocul actorilor. Anne Hathaway face mult mai mult decat sa supravietuiasca...pare o eroina tip Austen, inteligenta, independenta si curajoasa (Mick LaSalle)

Contra

TV Guide's Movie Guide: Hathaway si McAvoy aduc o sclipire discreta si originala povestei lor de dragoste, insa lipseste ceva fundamental si fara viata regiei lui Jarrold (Maitland McDonagh)

PopMatters: Conventiile romantice ale acestui film nu sunt intr-atat de sclipitoare si inspirate cum a devenit insasi opera lui Austen (Cynthia Fuchs)

ReelViews: Din nefericire, actrita principala a filmului, Anne Hathaway , nu a fost potrivita pentru aceasta poveste. Personajul creat de ea nu pare a fi deloc asemanator cu cel al femeii pe care o interpreteaza (James Berardinelli)

Associated Press: Becoming Jane devine un joc de-a parada modei, insa unul banal si rareori amuzant (Christy Lemire)




Daca vrei sa afli inaintea tuturor ce se intampla in lumea filmului si la ce sa te astepti de la noile aparitii, aboneaza-te la Newsletterul de Cronici Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea