Filme

#film romanesccristian mungiu #bacalaureat #film romanesc #hollywood #filme #premiera

Bacalaureat, filmul romanesc ce va face furori la Hollywood

Cel mai recent film regizat de Cristian Mungiu, "Bacalaureat", se numara pe lista filmelor ce vor rula in cadrul festivalului de la Cannes. Potrivit publicatiei americane, The Hollywood Reporter, in cadrul festivalului vor rula in total 21 de filme.


Filmul Bacalaureat a fost descris ca fiind o privire clinica asupra traiului in Romania contemporana.

Bacalaureat va avea premiera romaneasca simultan cu cea mondiala, in data de 19 mai, cu trei zile inainte de festivitatea de premiere la care se va anunta castigatorul Palme d’Or din acest an. Filmul a fost cumparat pentru a fi distribuit in peste 30 de tari inca din faza de scenariu.

Premiera romaneasca va fi deschisa publicului si va avea loc la Sala Palatului din Bucuresti, unde aproximativ 4.000 de oameni vor putea vedea filmul in acelasi timp cu juriul si spectatorii de la Cannes. Cristian Mungiu, actorii Adrian Titieni, Maria Dragus si restul echipei de la Cannes vor intra in legatura cu spectatorii bucuresteni in direct de pe covorul rosu. Biletele au fost puse in vanzare in reteaua Eventim si pe eventim.ro, la Agentia de bilete a Salii Palatului si pe  salapalatului.ro.



Tot in data de 19 mai, Bacalaureat va putea fi vazut in avanpremiera si in Cluj, Timisoara, Ploiesti, Arad, Targu Mures, Braila, Bacau, Pitesti, Brasov, Drobeta Turnu Severin, Targu Jiu, Suceava, Constanta, Buzau si Lugoj,  iar din 20 mai va intra progresiv in cinematografe din peste 35 de orase din Romania. Programul proiectiilor poate fi gasit pe bacalaureat2016.com

La proiectiile de gala de la Cluj, din data de 20 mai si Timisoara, in 21 mai, vor participa si actorii Adrian Titieni, Lia Bugnar si Malina Manovici.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea