Filme

#james cameron #avatar #titanic #film #3d #_avatar-2009

Avatar Day - 20 de minute in alta lume

Vineri, 21 august, fanilor din lumea intreaga li s-au aratat 20 de minute din Avatar, cel mai nou film semnat James Cameron. Prin aceasta promovare fara precedent, regizorul si studiourile 20th Century Fox spera sa intensifice interesul publicului pentru filmul care va ajunge pe marile ecrane pe 18 decembrie 2009.

Secventele din prima jumatate a filmului, care nu ofera spoilere dupa cum ne spune si Cameron intr-o scurta introducere - puse cap la cap au fost ca o gura de aer proaspat dupa o lunga (12 ani) si grea perioada de asteptare. Nu am mai vazut asa ceva pe marile ecrane pana acum.

Lumea creata de Cameron si uneltele (tehnologia) folosite de el in acest proces sunt revolutionare. Scene intregi din film au fost capturate cu o camera virtuala proiectata de James Cameron si Vince Pace - fusion digital 3D camera system - un monitor care poate fi tinut in mana si care ii permite regizorului sa se miste pe un teren 3D si sa editeze universul creat de computer.

Preview -ul incepe cu colonelul Quaritch (Stephen Lang) care ii informeaza pe noii soldati despre pericolele de pe planeta Pandora, pericole care, spune sigur pe el, vor curma viata unora dintre ei, pericole pe care Jake Sully (Sam Worthington) este gata sa le infrunte. Imediat ce constiinta sa este transferata intr-un avatar , o clona a bastinasilor de trei metri, cu pielea albastra si cozi lungi, Jake este pregatit sa infrunte pericolele, dar sa si fuga de ele pana cand Neytiri (Zoe Saladana) il salveaza. Ea devine ghidul sau, aratandu-i minunile acestei planete, integrandu-l pe Jake in stilul sau de viata.

Testul final pe care Jake trebuie sa-l treaca, in aceste 20 de minute, este de a imblanzi un animal gen pterodactil. Se tavaleste, se arunca pe marginea unei prapastii, scapa de doua ori din ghearele mortii, dar in cele din urma il potoleste si la scurt timp dupa, cei doi zboara deasupra Pandorei “ca unul”.

In loc sa ma concentrez mai mult pe poveste, am petrecut tot timpul prezentarii clatindu-mi ochii cu imaginea fermecatoare. Nici nu ma intereseaza daca si cat va excela Avatar in poveste si scenariu atata timp cat el ma poarta intr-o lume salbatica, viu colorata, o lume splendida pe care Cameron a creat-o pana in cele mai mici detalii si care uneori te face sa uiti ca ceea ce vezi sunt doar imagini generate pe calculator.

Si pentru ca este un 3D, Cameron nu a uitat sa se foloseasca de trucurile aferente acestui gen: arme indreptate si trase spre public, cozile fiintelor albastre trec milimetric pe deasupra spectatorului si plantele care se gasesc prin toate colturile planetei pentru ca nimic sa nu treaca neobservat.

James Cameron este un vizionar si nu il mai condamn pentru pauza lunga de 12 ani. Ba chiar il rog sa mai absenteze alti 12, iar atunci cand se va intoarce cu siguranta va mai gasi ceva de revolutionat.

Aceasta prezentare m-a facut sa inteleg si de ce nu s-a lansat un trailer mai devreme. Este practic imposibil sa realizezi cat de maret este acest film daca te uiti pe un monitor de 19, 21, 24 inch, chiar si pe un televizor urias. De aceea, cred eu, trailerul lansat cu o zi inainte a starnit reactii diferite, pentru ca in el nu vezi altceva decat un film obisnuit. Adevaratul trailer al filmului Avatar, in regia lui James Cameron, a fost lansat vineri, 21 august, in cinematografele din intreaga lume (inclusiv Hollywood Multiplex din Bucuresti), urmand ca adevarata calatorie pe planeta Pandora sa aiba loc la sfarsitul acestui an, pe 18 decembrie.

Trailer Avatar

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea