Filme

#autobiografia lui nicolae ceausescu #andrei ujica #critici de film #americani

Autobiografia lui Nicolae Ceausescu, preferata criticilor americani

lui Nicolae Ceausescu , in regia lui Andrei Ujica , se numara printre cele mai apreciate filme straine de catre criticii de specialitate din SUA.

Publicatii prestigioase precum IndieWIRE, Village Voice, LA Weekly si portalul de cinema Cinespect plaseaza pelicula lui Ujica pe primele locuri intr-un top al filmelor straine care nu au rulat inca in cinematografele americane.I n clasamentul realizat de Village Voice/ LA Weekly la finalul anului trecut, ocupa locul 2 dupa pelicula Film Socialisme a lui Jean-Luc Godard. In top au fost votate 88 de lungmetraje de catre 85 de critici de specialitate.

Un alt film romanesc , lungmetrajul Periferic regizat de Bogdan George Apetri a fost inclus si el in clasamentul intocmit de publicatia americana.

Autobiografia lui este un documentar realizat din imagini de arhiva obtinute de la TVR si Arhiva Nationala de Filme care prezinta figura dictatorului in perioada cat acesta a fost presedinte. Filmul include si judecata sotilor Ceausescu din decembrie ’89, iar pentru realizarea lui echipa formata din regizorul si editorul Dana Bunescu a vizionat peste 1000 de ore de inregistrari, multe dintre ele nedifuzate niciodata.

Pelicula, care dureaza 3 ore, a putut fi vizionata la noi la sfarsitul lunii octombrie 2010 .
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea