Filme

#hollywood #sfarsitul lumii #filme americane #apocalipsa in filme

Apocalipsa in filmele americane: 3 feluri in care Hollywood-ul si-a imaginat sfarsitul lumii

Apocalipsa sau sfarsitul vietii pe Pamant ar putea lua multe forme. Hollywood-ul insa pare sa prefere anumite scenarii pe care le perpetueaza la infinit in filmele pe care le produce. De la invazii extraterestre la zombi si schimbari climatice dramatice, iata cateva modalitati in care Cetatea Filmului American si-a imaginat, in repetate randuri, ca viata pe Terra va lua sfarsit!

1 Masinariile malefice preiau controlul asupra Terrei

Unul dintre cele mai folosite scenarii la Hollywood, cand vine vorba despre Apocalipsa, este cel al masinariilor, dezvoltate de mintea umana, intr-atat de avansate incat isi creeaza o personalitate si o vointa proprie si decid sa puna stapanire pe Terra.

Filme in care ai vazut acest scenariu sumbru: seria "Terminator", seria "Matrix" etc.

2 Microbii si virusurile transforma oamenii in creaturi monstruoase

Un alt scenariu drag producatorilor de filme de la Hollywood despre sfarsitul lumii este Apocalipsa care vine ca urmare a unor experimente cu microbi si virusuri care iau o turnura neasteptata. De multe ori, oameni de stiinta care isi asuma rolul de Dumnezei incearca sa produca noi forme de viata, insa ajung sa comita adevarate genocide.

Cateodata, experimentele nu duc la moartea oamenirii, ci la transformarea ei in monstri, precum zombi sau vampiri.

Filme in care ai regasit acest scenariu hollywoodian: "12 Monkeys", "I Am Legend", "28 Days Later", seria "Resident Evil" etc.

3 Un meteorit, o cometa sau o planeta se ciocneste violent cu Terra

Si scenariul impactului dintre un meteorit, o cometa sau chiar o planeta si Terra este folosit la nesfarsit la Hollywood. Filmele de acest tip se impart, de regula, in doua mari categorii: cele care ofera o "raza de speranta", sugerand ca omenirea se va descurca, intr-un fel sau altul, in fata unei astfel de amenintari, si cele care sustin ca un impact de acest tip, care ar duce la distrugerea Pamantului, este doar o chestiune de timp.

Filme care au pus in practica scenariul coliziunii: "Armageddon", "Deep Impact", "Melancholia", "Seeking a Friend for the End of the World" etc.



Sursa foto: swotti.starmedia.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea