Filme

#_micul-spion-2006

Alex, pui de spion

Alex Raider ( Alex Pettyfer ) pare a fi un copil obisnuit. La fel de obisnuita pare sa fie si relatia lui cu unchiul sau Ian Raider (Ewan McGregor) insa dupa moartea subita a lui Ian, Alex afla cu stupoare ca unchiul sau era de fapt spion si ca toata viata il pregatise sa-i duca mai departe munca.
Asa ca, de voie de nevoie, scolarul Alex, ajunge sa fie la 14 ani inima unor operatiuni de mare importanta pentru siguranta statului.

Ca orice film dedicat copiilor, Stormbreaker te intampina cu actiune din plin si cu situatii limita din care junele erou iese nevatamat. Alex stie limbi straine , practica alpinismul, artele martiale, scufundarile si are in dotare gadget-uri cu totul si cu totul speciale. Ceea ce pare a fi un stilou este de fapt o arma a carei intepatura obliga victima sa se supuna complet vointei lui Alex, o crema antiacneica este o solutie care topeste otelul cat ai clipi, jocul Nintendo este un program special pentru detectarea microfoanelor si asa mai departe.
Personajele negative, frustrati deosebit de periculosi isi gasesc nasul in persoana lui Alex Raider si uite asa nimic nu ne poate surprinde.

Filmul este ecranizarea romanului lui Anthony Horowitz, " Stormbreaker ", (2000) care a avut parte de un success rasunator pe plan international.
Dupa cum recunoaste Horowitz, Alex Rider este un personaj mult mai complex. "El este in multe feluri. La origini, am fost inspirat de fiul unui prieten care vorbea doua limbi straine si avea centura neagra in Tae Kwon Do. Dar in el se regasesc si alti baieti, precum si influentele multor filme. Asa ca, da, este un personaj complex si in el se regasesc multe lucruri, dar cred ca mai presus de toate, el este plauzibil pentru adolescenti ."
Asadar, un film pentru adolescenti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea