Filme

#bafta #premiile bafta #bafta 2013 #premiu #regizor #Alan Parker #gala bafta

Alan Parker va fi premiat pentru intreaga activitate la gala BAFTA 2013

Regizorul Alan Parker (68 de ani) va fi recompensat, pe 10 februarie 2013, cu trofeul pentru intreaga cariera la gala BAFTA, cele mai prestigioase premii acordate in industria cinematografica britanica. Ceremonia va fi gazduita de Royal Opera House din Londra.

Alan Parker, care a regizat in trecut capodopere ca "Midnight Express", "Bugsy Malone", precum si adaptarea cinematografica a "The Wall"-ului celor de la Pink Floyd, a declarat, la scurt timp dupa primirea vestii, ca se simte flatat de acest premiu.

Premiul, intitulat BAFTA Fellowship, este cea mai importanta distinctie acordata de Academia de Film din Marea Britanie, noteaza BBC. "Sir Alan Parker este un cineast special, un om cu o viziune si cu o personalitate care nu accepta compromisul", a declarat John Willis, presedintele acestei institutii.

In trecut, premiul a mai fost castigat de nume sonore din industria filmului: Stanley Kubrik, Steven Spielberg, Charlie Chaplin, Alfred Hitchcock.

Sursa foto: bbc.co.uk.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea