Filme

#_akeelah-si-cuvintele-2006

Akeelah si Cuvintele

Akeelah si cuvintele este povestea unei fetite de 11 ani, negresa, care reuseste sa isi puna in practica pasiunea pentru ortografie ajungand de la o eleva care nu pare interesata de succes si e chiar rusinata de calitatile ei lingvistice la o adevarata castigatoare bucurandu-se de o popularitate in crestere.

Akeelah Anderson (Keke Palmer) este o fetita din sudul Los Angelesului care nu are tocmai cea mai fericita copilarie: tatal ei a murit cand ea avea doar 6 ani, mama (Angela Bassett) munceste pana la epuizare nemaivand timp de fetita, fratele mai mic incearca sa faca parte din lumea interlopa a cartierului, colegii de la scoala o privesc ca pe o tocilara ciudata ceea ce ii face adaptarea extrem de greoaie. Motive pentru care Akeelah isi si ascunde pasiunea pentru ortografie, rusinandu-se de calitatile ei, pe care incearca sa le ignore in totalitate.

Akeelah si cuvintele este un film relaxant, un film de familie , cu un oarecare simt didactic, care reuseste insa sa formeze o forma de empatie in spectator captandu-i atentia pana la final. O apucam pe drum odata cu Akeelah de la primul cuvant ortografiat la un concurs de scoala pana la cuvantul castigator in finala pe tara.

Se ajunge la a fi indrumata de catre un fost castigator al concursurilor de ortografie si fost sef de catreda la UCLA (Laurence Fishburne). Acesta va reusi sa o impulsioneze, sa ii creeze o disciplina a studiului si sa o duca pana la finalul incununat cu succes.

Keke Palmer reuseste sa faca un rol destul de interesant pentru varsta ei, alaturi de nume ca Laurence Fishburne sau Angela Bassett. Se comunica bine ajungandu-se la un tot destul de captivant pentru un astfel de subiect, un subiect care nu naste tocmai cele mai grele provocari.

Desigur filmul nu este filmul verii si nici nu are subiectul cel mai provocator, insa pentru o seara relaxanta alaturi de familie sau intre colegii de liceu este ok.

NOTA: 5/10



Daca vrei sa afli inaintea tuturor ce se intampla in lumea filmului si la ce sa te astepti de la noile aparitii, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea