Filme

#actori #filme #personaj #superman #ecranizari

Actorii care au purtat mantia lui Superman in 65 de ani de existenta televizata

Cea mai recenta ecranizare despre indragitul personaj de benzi desenate care salveaza Terra se numeste "Man of Steel" si va ajunge in cinematografele Romanesti in data de 21 iunie. In rolul lui Superman joaca simpaticul actor Henry Cavill, cunoscut publicului larg din serialul "Dinastia Tudorilor" ce a rulat pe canalul HBO. De-a lungul timpului insa, in cei 65 de ani de existenta pe marile, dar si pe micile ecrane, nu mai putin de 6 actori au purtat mantia rosie a super-eroului. Iata-i intr-un top realizat de Time Magazine.


1. Kirk Alyn (1948, 1950)

Kirk Alyn a fost primul actor care l-a intruchipat pe eroul de pe Planeta Krypton. Rolul din anul 1948 din "Superman" l-a transformat intr-o vedeta, iar la doi ani diferenta a jucat si in "Atom Man vs. Superman". Kirk Alyn a fost un canteret-dansator care juca in comedii usoare de pe Broadway.


2. George Reeves (1951, 1952-1958)

George Reeves l-a intruchipat pe erou in filmul "Superman and the Mole Men" din anul 1951. Succesul peliculei l-a determinat sa accepte sa joace si in serialul tv "Adventures of Superman", ce a rulat intre anii 1952-1958. Moartea sa, la numai 45 de ani, a fost pusa pe seama sinuciderii, insa scepticii sunt de parere ca este vorba de un blestem al rolului lui Superman.


3. Christopher Reeve (1978, 1980, 1983 si 1987)

Cel mai cunoscut actor care l-a interpretat pe Superman este Christopher Reeve. Inainte sa primeasca rolul juca pe mai multe scene de teatru din lume. Cariera lui cinematografica a luat avant odata cu rolul din seria Superman. Din pacate, in 1995, un accident de calarie l-a lasat paralizat, alimentand si mai mult zvonurile despre un posibil blestem legat de rolul super-eroului. Reeve a murit pe 10 octombrie 2004.


4. Dean Cain (1993-1997)

"Lois & Clark: The New Adventures of Superman". Acesta a fost numele serialului in care Dean Cain l-a interpretat pe tanarul Clark Kent, alias Superman. Inainte sa ajunga star de tv, Cain a fost un student sportiv de succes la Universitatea Princeton si a avut o relatie cu actrita Brooke Shields.


5. Tom Welling (2001-2011)

Ca si Dean Cain, Welling a fost sportiv de performanta, insa a cochetat si cu modellingul. Apoi a urmat rolul din serialul "Smallville" unde, timp de 10 ani, l-a interpretat pe Superman.


6. Brandon Routh (2006)

Brandon Routh a fost distribuit in "Superman Returns" din anul 2006 pentru asemanarea izbitoare cu actorul Christopher Reeve. Inainte sa joace acest rol a avut o cariera de model, iar in paralel a incercat sa devina scriitor.



Sursa foto: moviepilot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea