Filme

#actor #tony curtis #a murit

A murit Tony Curtis

Actorul Tony Curtis a murit miercuri noapte la varsta de 85 de ani in urma unui stop cardiac, anunta Entertainment Tonight.

Decesul actorului a fost confirmat de un reprezentant al fiicei sale, jamie lee curtis, in dimineata zilei de joi, 30 septembrie. Curtis a murit la resedinta sa din Las Vegas.

Cunoscut pentru rolurile sale din comedii precum Some Like It Hot, unde a jucat alaturi de Marilyn Monroe si Jack Lemmon, Curtis a fost nominalizat la premiile Oscar in 1959 pentru prestatia din The Defiant Ones.

Printre filmele care l-au consacrat printre celebritatile epocii de aur a Hollywood-ului se remarca Spartacus , The Outsider si The Sweet Smell of Succes.

Tony Curtis s-a nascut Bernard Schwartz pe 2 iunie 1925 in Bronx (New York), iar in 1943 s-a inrolat in armata. Intors din armata a incheiat un contract cu Universal Pictures si a debutat la Hollywood in 1948 cu filmul Criss Cross. In intreaga cariera a jucat in peste 140 de filme.

Actorul a fost casatorit de 5 ori si are sase copii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea