Filme

#filme #beauty and the beast #de-as fi harap alb #thumbelina #everafter #Snow White and the Seven Dwarves #Sleepy Hollow #povesti celebre

6 filme inspirate din povesti celebre

Povestile cu care multi dintre noi am crescut au avut parte de-a lungul timpului de adaptari pentru marele ecran, unele dintre ele devenind adevarate capodopere. Iata cateva dintre cele mai interesante filme inspirate din povesti pe care trebuie sa le urmaresti cel putin o data in viata.


Sleepy Hollow (1999)

Filmul lui Tim Burton are ca punct de plecare povestea Calaretului Fara Cap, un razboinic care bantuie noaptea calare pe un armasar negru, lansand in urma sa zeci de victime decapitate. In rolul sangerosului calaret il putem admira pe Johnny Depp. Alaturi de acesta mai apar Christina Ricci, Christopher Walke si Christopher Lee.


Beauty and the Beast (1991)

In anul 1991, studiourile Walt Disney propuneau publicului o excelenta adaptare animata a basmului "Frumoasa si bestia". Filmul urmareste cu fidelitatea firul epic al povestii despre printul transformat in bestie pentru ca nu putea sa iubeasca. Pentru a putea rupe vraja, el va trebui sa castige dragostea frumoasei Belle.

"Beauty and the Beast" a fost recompensat la gala Oscar din 1992 cu doua trofee: "Best Music, Original Score", respectiv "Best Music, Original Song".


Snow White and the Seven Dwarves (1937)

Povestea Albei ca Zapada si celor sapte pitici a fost adaptata de nenumarate ori, insa niciuna dintre versiunile cinematografice nu poate egala animatia Disney din 1937. Una dintre cele mai reusite scene ale filmului este aceea in care regina cea rea se metamorfozeaza in vrajitoare.


EverAfter (1998)

In 1998, regizorul Andy Tennant a propus o noua abordare a povestii Cenusaresei, tanara orfana de tata care, dupa numeroase peripetii, reuseste sa se casatoreasca cu viitorul rege al Frantei. Din distributia filmului fac parte Drew Barrymore, Anjelina Houston si Dougray Scott.


Thumbelina (1994)

"Degetica", povestea fetei mici cat un deget care trece prin diferite peripetii, a avut parte la randul ei de o ecranizare. Este vorba despre "Thumbelina", un desen animat regizat de Gary Oldman si Don Bluth.


De-as fi Harap Alb (1965)

In anul 1965, Ioan Popescu Gogo lanseaza o adaptare intr-o nota parodica a basmului "Harap Alb" de Ion Creanga. Cineastul care avea sa aduca 20 de ani mai tarziu si povestea pungutei cu doi bani ("Ramasagul") l-a distribuit in rolul lui Harap Alb pe Florin Piersic.



Sursa foto: thatfilmguy.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea