Filme

#filme buget mic #filme incasari #succes bani filme #bani filme

6 filme cu buget mic care au avut incasari incredibil de mari

De obicei, filmele, in special cele de la Hollywood, sunt realizate cu bugete enorme, iar atunci cand nu reusesc sa colecteze din incasari nici macar suma cu care sa isi acopere cheltuielile de productie sunt considerate adevarate esecuri si afecteaza, intr-un fel sau altul, destinele celor implicati.

Ocazional insa, se intampla ca filmele mici, realizate cu un buget mic, sa dea lovitura. Ele sunt exceptia de la regula si dovedesc ca banii nu sunt egali cu calitatea. Iata 6 pelicule cu buget mic si incasari enorme, potrivit site-ului wegotthiscovered.com.

1. Paranormal Activity

Desi pare incredibil, acest horror realizat cu un buget de 15.000 de dolari a avut incasari, la nivel mondial, de 196.681.000 de dolari, potrivit sursei citate. Filmul aproape ca nu contine nici un fel de efecte speciale.

2. Mad Max

In America, Mad Max abia a incasat 8.75 milioane de dolari, insa in Australia, unde a fost filmat, si in alte tari ale lumii pur si simplu a facut senzatie. Bugetul a fost de 200.000 de dolari, iar incasarile au atins 99.750.000 de dolari.

3. The Blair Witch Project

Filmul care a adus o noua perspectiva in lumea peliculelor horror, regizat astfel incat sa para o filmare reala, a costat numai 600.000 de dolari. Incasarile la nivel mondial? Nu mai putin de 248.300.000 de dolari, adica un profit de peste 20.000% pentru realizatori.

4. El Mariachi

Initial, debutul regizoral al lui Robert Rodriguez a fost destinat pentru caseta video, insa compania Columbia a decis ca povestea este perfecta pentru marele ecran. Si a avut dreptate: costul a fost de 7.000 de dolari, in timp ce incasarile au ajuns la 2.041.000 de dolari.

5. Night of the Living Dead

Filmul s-a bazat pe o poveste simpla, realizata cu actori ieftini si intr-o locatie ce nu a presupus costuri ridicate. Bugetul a fost de 114.000 de dolari, iar incasarile au ajuns la 30.000.000, pelicula fiind considerata una de referinta in genul horror.

6. American Graffiti

Inainte de succesul cu Razboiul Stelelor, George Lucas a intrat in lumea adolescentilor americani din anii '60 si a dat startul filmelor de acest gen, cu petreceri, batai si curse de masini. Bugetul a fost de 770.000 de dolari, in timp ce veniturile s-au cifrat la 140.000.000 de dolari.



Sursa foto: sagindie.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea