Filme

#actori #roluri #filme

5 roluri mari care nu s-au intamplat niciodata

Un banc vechi spune ca daca Bruce Willis ar fi jucat in “Titanic”, ar fi salvat toti pasagerii.  Pornind de la acest banc, m-am intrebat de multe ori cum ar arata un film daca rolul principal ar fi interpretat de un alt actor. 

De exemplu, cum ar fi fost daca in The Terminator nu juca Arnold Schwarzenegger? Oare cum ar fi daca Keanu Reeves nu era distribuit in “The Matrix”?  Ar fi avut “Basic Instinct” acelasi farmec fara prezenta lui Sharon Stone?

Iata 5 dintre rolurile care ar fi putut schimba complet istoria cinematografiei :

 

1. Arnold Schwarzenegger – "Die Hard"

 

Bruce Willis poate nu ar fi devenit foarte cunoscut daca nu castiga rolul politistului John McClane din productia “Die Hard” (1988). Se pare ca inainte ca Bruce Willis sa fie acceptat in distributia filmului, rolul i-ar fi fost oferit lui Arnold Schwarzenegger. Numai ca din motive necunoscute austriacul a refuzat oferta  regizorului John McTiernan, cu care colaborase in 1987 la superproductia “Predator”.

 

2. Sylvester Stallone - "Superman"

 

Dupa ce a devenit faimos pe mapamond gratie partiturii din prima parte a lui “Rocky”, Sylvester Stallone a capatat curaj si a inceput sa aspire la roluri din ce in ce mai mari.

Stallone si-a dorit enorm sa imbrace costumul lui Superman in filmul omonim realizat de .  Probabil ca ar fi avut si sanse de a primi rolul, daca pe fir n-ar fi intrat actorul Marlon Brando, care avea ultimul cuvant in ceea ce priveste castingul filmului.  In cele din urma, rolul i-a revenit lui .

 

3. OJ Simpson - " "

 


Arnold Schwarzenegger a fost o convingatoare masinarie de ucis in debutul seriei Terminator.  Totusi, pentru rolul Terminatorului cel rau a luptat si OJ Simpson, un jucator de fotbal american   si totodata un actor cu slabe performante pe platourile de filmare.  Sortii nu au fost de partea lui Simpson, producatorii refuzandu-l pentru simplul motiv ca este “prea dragut” pentru a interpreta un ucigas cu sange rece.

 

4. Emma Thompson – "Basic Instinct"

 

Emma Thomson era cea care primise initial rolul Catherinei Tramell, femeia fatala din Basic Instinct (1992), insa actrita si-a dat seama mai tarziu ca acrobatiile sexuale nu prea i se potrivesc.


In cele din urma, regizorul Paul Verhoeven a luat cea mai inteleapta decizie, distribuind-o pe focoasa Sharon Stone, cu care colaborase in 1990 la SF-ul “Total Recall”.

Emma Thomson s-a orientat catre un film mai “cuminte”, drama “Howard’s End”,  pentru care a castigat premiul Oscar la categoria “Cea mai buna actrita in rol principal”.

 

5.Will Smith – “Matrix”
 

Will Smith era la sfarsitul anilor ’90, una dintre cele mai vanate vedete de la Hollywood, poate si datorita prestatiei sale din “The Independence Day ”.

Smith s-a trezit ofertat pentru rolul lui Neo din S.F.-ul “The Matrix”, castigat in cele din urma de Keanu Reeves. Actorul de culoare nu a dorit sa faca parte din aceasta obscura productie cu buget redus pentru ca era de parere ca nu va fi un succes de box office. S-a inselat insa amarnic. Pana in prezent, “The Matrix” a avut incasari de 463 milioane de dolari in intreaga lume. In plus, filmul a devenit celebru si pentru faptul ca a revolutionat cinematografia prin felul in care erau filmate scenele de lupta (celebrul efect Matrix)

In schimb, Smith a mizat pe cartea gresita, accepand sa joace in “ ”, o pelicula cu incasari bune, dar care nu a fost pe placul criticilor de film.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea