Filme

#coloana sonora #cea mai buna coloana sonora #filme

5 melodii de succes incluse pe coloana sonora a unor filme legendare

Iubim muzica si in egala masura filmele cu o coloana sonora reusita. Astazi iti propunem o trecere in revista a celor mai reusite piese incluse pe soundtrack-urile unor filme de succes.

1. Louis Prima - I wanna be like you

Incepem cu o piesa clasica de pe soundtrack-ul animatiei "Jungle Book", care implineste in acest an 45 de ani de la lansare. "I wanna be like you" este interpretata de Louis Prima, acelasi artist responsabil pentru hituri precum "Just a Gigolo" si "Buona Sera".

Tot pe coloana sonora a aceluiasi film, figureaza "Bare Necessities", cantata de Phil Harris si Bruce Reitherman. Melodia a fost nominalizata in 1967 la Oscar, la categoria "Academy Award for Best Original Song".



2. Joe Cocker - You Can Leave Your Hat On

"You Can Leave Your Hat On" este melodia pe care Kim Basinger executa un incendiar numar de striptease. Totul s-a intamplat in 1986, in pelicula "9 1/2 weeks" a regizorului Adrian Lyne.



3. Bee Gees - Stayin' Alive

Practic, "Stayin' Alive" se identifica cu "Saturday Night Fever", filmul care l-a facut celebru pe John Travolta. Pelicula care zugraveste fidel febra disco din anii '70 mai are parte si de alte compozitii interesante: "Disco Inferno" (The Trammps), "Boogie Shoes" (KC and the Sunshine Band), "How Deep Is Your Love" (Bee Gees), "Open Sesame" (Kool & the Gang).



4. Vangelis - Chariots of Fire

Vangelis a semnat nu numai piesa "Chariots of Fire", ci si restul compozitiilor de pe coloana sonora a filmului omonim. Pelicula, o poveste emotionanta despre sport si fairplay, a triumfat la gala Oscar din 1981, castigand nu mai putin de patru trofee ("Original Music Score", "Best Picture", "Costume Design", "Writing Original Screenplay").



5. R. Kelly - I Believe I can Fly

Probabil una dintre cele mai bune piese R&B ale anilor '80, "I Believe a I can Fly" poate fi ascultata in filmul "Space Jam" (1996), o combinatie ciudata de comedie sportiva si live action, in care vedetele principale sunt Michael Jackson si o serie de personaje din desenele animate Disney (Bugs Bunny, Daffy Dugg, Porky Pig).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea