Filme

#casablanca #ziua indragostitilor #filme #the notebook #filme romantice #declaratie de dragoste #ghost #50 First Dates

5 filme perfecte pentru Ziua Indragostitilor

Intentionezi sa petreci alaturi de iubita sau sotie Ziua Indragostilor in compania unui film bun si nu stii asupra caror titluri sa te opresti? Noi ti-am pregatit o lista cu productii care cu siguranta te vor ajuta sa petreci cateva ore speciale in compania jumatatii tale.


1. Casablanca (1942)

Regia: Michael Curtiz
Distributie: Humphrey Bogart, Ingrid Bergman

Primul pe lista noastra este "Casablanca", un clasic al filmelor de dragoste. Actiunea se petrece in Africa, in primele zile ale celui de-al Doilea Razboi Mondial, si infatiseaza povestea unui expatriat american care o reintalneste pe fosta sa iubita. Revederea ii va tulbura pe amandoi si va duce la o serie de complicatii nebanuite.


2. 50 First Dates (2004)

Regia: Peter Segal
Distributie: Adam Sandler, Drew Barrymore, Rob Schneider

Henri Roth este un barbat care evita mereu legaturile stabile cu femeile. Se va razgandi insa dupa ce o va cunoste pe frumoasa Lucy, pe care o considera femeia vietii sale. Lucrurile se complica dupa ce descopera ca Lucy are forma ciudata de amnezie, iubita sa uitand ce i s-a intamplat cu o zi inainte.


3. Ghost (1990)

Regia: Jerry Zucker
Distributie: Patrick Swayze, Demi Moore, Whoopi Goldberg

Patrick Swayze interpreteaza in "Ghost" o fantoma care, cu ajutorul unui medium (Whoopi Goldberg), incearca sa afle adevarul din spatele mortii sale si sa-si contacteze iubita (Demi Moore). Filmul a fost recompensat in 1991 cu doua trofee Oscar.


4. The Notebook (2004)

Regia: Nick Cassavetes
Distributie: Rachel Adams, Gena Rowlands, Ryan Gosling

Un barbat sarac si pasional se indragosteste de o tanara femeie bogata, pe care o invata ce inseamna cu adevarat libertatea. Curand insa diferentele sociala dintre cei doi vor iesi la iveala, reusind sa le afecteze relatia.


5. Declaratie de dragoste (1985)

Regia: Nicolae Corjos
Distributie: Adrian Paduraru, Teodora Mares

Incheiem lista filmelor pe care trebuie sa le vezi de Ziua Indragostitilor cu "Declaratie de dragoste", o pelicula romaneasca menita sa-ti readuca aminte de idilele din perioada liceului.



Sursa foto: liverpooldailypost.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea