Filme

#ciudatenii Oscar #gala Oscar 2015 #oscar 2015 # decernare premii oscar #oscar

5 ciudatenii ale galei Oscar din acest an

Gala decernarii premiilor Oscar este un bun prilej pentru vedete de a-si face bilantul activitatii din ultimii ani. Si nu de putine ori, datele statistice se transforma in adevarate recorduri greu de egalat. Iata cum au decurs lucrurile anul acesta si care sunt ciudateniile galei Oscar 2015!

 

1. Meryl Streep, cel mai nominalizat artist

Cu nominalizarea la Oscar pentru rolul vrajitoarei din "Into the Woods", Meryl Streep s-a detasat serios de restul plutonului de monstri ai cinematografiei americane. Actrita bifeaza a 19-a nominalizare la un Oscar, lasandu-l in urma pana si pe Jack Nicholson, cu doar 12 performante de acest fel.

 

2. Bradley Cooper, constant trei ani la rand

Unul dintre favoritii la castigarea unui Oscar pentru cel mai bun actor, Bradley Cooper (American Sniper), este singurul dintre pretendentii la o stauteta care bifeaza al treilea an consecutiv cu sansa la acest premiu. Nominalizarile anterioare au fost Silver Lining Playbook(2013) si American Hustle (2014). Daca actorul reuseste aceeasi performanta si la gala Oscar de anul viitor, va egala recordul detinut de Marlon Brando.

 

3. Fara laureati din 2014

Niciun castigator al Oscarurilor din 2014 nu a reusit sa intre in randul nominalizatilor penru premiile din acest an. Tot la recorduri negative, niciun film selectat anul acesta nu a reusit sa se inscrie in toate cele cinci categorii principale: Cel mai bun film, cea mai buna regie, cel mai bun actor masculin, cea mai buna actrita sau cel mai bun scenariu.

 

4. Generatii diferite

"Boyhood" este unul dintre filmele care au facut senzatie inca de la lansare, dar este si o curiozitate prin simplul fapt ca starul Ellar Coltrane nici nu se nascuse in 1993, moment in care regizorul Richard Linklater incepea sa se gandeasca la acest proiect. Coltrane s-a nascut abia in 1994 si a fost selectat pentru rolul principal in "Boyhood" pe cand avea 7 ani. Filmarile au durat 12 ani, iar montajul a fost realizat in doar 39 de zile.

 

5. Batalia dintre mutanti

La categoria cel mai bun actor in rol secundar este o inclestare intre doi dintre interpretii supereroului mutant Hulk: Edward Norton, interpretul din "Incredibilul Hulk" din 2008, si Mark Ruffalo, actualul actor care da viata eroului in seria "Avengers". Cei doi sunt nominalizati pentru rolurile din "Birdman" si "Foxcatcher".

Sursa foto: now-here-this.timeout.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea