Filme

#michael keaton #val kilmer #george clooney #christian bale #film #actori #batman #adam west

5 actori care au imbracat costumul lui Batman

Batman, unul dintre cei mai indragiti supereroi din lume, a fost portretizat de-a lungul timpului de o serie de actori mai mult sau mai putin cunoscuti, pe aceasta lista figurand inclusiv indragitul George Clooney.


1. Adam West

Prima transpunere pe marele ecran a aventurilor lui Batman dateaza din 1966, anul in care a aparut "Batman: The Movie". Filmul, care are la baza serialul de televiziune "Batman" care rula in anii '60, il are protagonist pe Adam West, un actor mai putin cunoscut.


2. Michael Keaton

Desi incercari de a realiza un alt lungmetraj cu Batman au mai fost in anii '70 - '80, ele s-au concretizat abia in 1989. In acel an, regizorul Tim Burton propunea publicului "Batman", pelicula in care eroul inaripat si alter-ego-ul sau, Bruce Wayne, erau interpretati de Michael Keaton.

In cei 14 de ani scursi de la lansare, "Batman" a avut incasari de peste 410 milioane de dolari, in conditiile in care bugetul sau de productie a fost de 35 de milioane de dolari.

Michael Keaton a imbracat din nou costumul lui Batman in "Batman Returns" (1992), lungmetraj care insa nu s-a ridicat la nivelul incasarilor inregistrate de predecesorul sau.


3. Val Kilmer

Studiourile Warner Bros au exploatat in continuare seria de benzi desenate din anii '30 - 40 si au 'aruncat' pe piata in 1995 un alt lungmetraj, intitulat "Batman Forever". De data aceasta, rolul titular i-a revenit lui Val Kilmer, in timp ce personajele negative Joker si Two-Face au fost interpretate de Jim Carrey si Tommy Lee Jones.


4. George Clooney

Val Kilmer ar fi trebuit sa apara si in "Batman & Robin" (1997), insa a fost nevoit renunte la rol din cauza faptului ca era implicat in proiectul "The Saint". Locul lui a fost luat de George Clooney. Din distributia filmului au mai facut parte Arnold Schwarzenegger, Alicia Silverstone, Uma Thurman si Chris O'Donnell.


5. Christian Bale

2005 marcheaza un nou inceput pentru Batman. Christopher Nolan este cineastul care are rolul de a resuscita seria sub forma unei trilogii: "Batman Begins" (2008), "The Dark Knight" (2008), "The Dark Knight Rises" (2008). In rolul lui Batman a fost distribuit Christian Bale, actorul cunoscut pentru tulburatoarea partitura din "The Machinist" (2004).



Sursa foto: top.de

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea