Filme

#filme #sf #film sf #top filme #filme cu roboti

4 filme SF de exceptie

Avatar, Matrix sau Inception nu sunt doar cateva dintre cele mai scumpe filme realizate vreodata, dar si cele mai bune productii din topul filmelor SF. Descopera o lista cu filme SF care merita sa fie vazute si care te vor face sa iti ridici anumite semne de intrebare.

Avatar

Actiunea filmului se desfasoare in viitor (mai exact peste 200 de ani) si il are in rol principal pe Jake, un veteran de razboi care a ramas paralizat, dar care este atras intr-un proiect care se anunta promitator. El este adus alaturi de alte cateva persoane pe planeta Pandora cu scopul de a-i face pe locuitori sa aiba suficienta incredere in el incat sa i se dezvaluie secretele traiului lor.

Pe masura ce filmul ia amploare, Jake se indragosteste de bogatiile planetei, de frumusetile acesteia, dar si de Neytiri si este obligat sa se intoarca impotriva oamenilor pentru a ramane pe Pandora.



 

I Am legend

Robert (Will Smith) este unicul supravietuitor al atacului unui virus care a transformat pe toata lumea in monstri, mutanti insetati de sange care ii urmaresc din umbra fiecare miscare si care asteapta lasarea intunericului pentru a-l ataca. Lucrurile scapa de sub control in momentul in care Robert isi da seama ca sangele sau este singura sansa de supravietuire a omenirii si ceea ce poate duce la inversarea dezastrului. Astfel, personajul este pus in situatia in care trebuie sa aleaga intre propria viata si salvarea omenirii.


Matrix

Matrix este un film care a revolutionat lumea cinematografiei si care a impresionat nu doar prin poveste, ci mai ales prin efectele sale speciale.

Matrix pare sa fie o lume paralela celei in care traim, dar Neo ( Keanu Reeves ) se zbate pentru a afla adevarul: lumea reala este cea in care traieste el sau Matrix?


Inception

Inception este un film a carui fir narativ se invarte in jurul lui Dom Cobb (Leonardo DiCaptio), cel mai priceput om in furtul de informatii din subconstientul oamenilor in timp ce acestia viseaza si creierul lor este vulnerabil. In ciuda faptului ca aceasta abilitate pe care o are l-a facut pe Dom sa fie unul dintre cei mai cautati profesionisti din lume, el a pierdut totusi foarte mult in ceea ce priveste viata personala si a devenit cel mai cautat fugar international.



 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea