Filme

#water for elephants #filem #filme circ #la strada #Balada triste de trompeta #the elephant man

4 filme inspirate din lumea circului

Lumea fascinanta a circului a reprezentat de-a lungul timpului o sursa de inspiratie foarte ofertanta pentru cineasti. Circul este o lume plina de mister, intrigi si povesti perfecte pentru a fi transformate in subiectele productiilor cinematografice de top.

 

Riscul la care se supun acrobatii si stafful unui circ i-a fascinat pe multi scenaristi de film. Drame romantice, thrillere sau horror, filmele despre lumea circului au prins intotdeauna la public. Vezi mai jos cateva dintre cele mai reusite.

 

1. "Water for elephants" (2011)

"Water for elephants" este o drama romantica ce ii are ca protagonisti pe Robert Pattinson, Reese Witherspoon si Christoph Waltz. Productia este o ecranizare a romanului scris de Sara Gruen si ni-l prezinta pe Robert Pattinson in rolul unui student la medicina veterinara, care se indragosteste de o artista de la circ.

 

 

2. "La strada" (1954)

"La strada" este o drama emotionanta, regizata de Federico Fellini, in care actrita Giuletta Masina joaca rolul unei femei-copil, care este vanduta unui circ pentru a face pereche cu un om puternic, dar lipsit de scrupule, interpretat de Anthony Quinn. Filmul a avut un mare succes si a fost recompensat chiar si cu un premiu Oscar pentru cel mai bun film strain.

 

3. "Balada triste de trompeta" (2010)

Pelicula "Balada triste de trompeta" este un film recomandat colectionarilor de "ciudatenii". Povestea incepe in Spania, in timpul razboiului civil si ajunge pana in anul 1973, devenind din ce in ce mai groteasca, absurda si violenta. In prim-planul povestii sunt doi clovni - clovnul trist si clovnul vese, care sunt rivali si lupta pentru aceeasi femeie.

 

4. "The elephant man" (1980)

In "The elephant man", regizorul David Lynch spune povestea unui om lovit de soarta, care trebuie sa indure umilinte de nedescris pentru ca a fost nascut cu o anomalie care il face sa arata ca un monstru. El este obligat sa dea reprezentatii la un circ ambulant, pana cand este salvat de catre un doctor priceput, personaj interpretat de Anthony Hopkins.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea