Filme

#filme #top filme #filme kung-fu #top filme kung-fu #filme arte martiale

3 filme de exceptie cu lupte Kung-Fu

China si Orientul Mijlociu au adus cinematografiei o contributie extraordinara, datorita filmelor cu lupte kung-fu. Printre cele mai bune filme cu kung-fu sunt cele in care joaca cei trei maestri, respectiv Bruce Lee, Jet Li si Jackie Chan . Iata o lista cu cele mai bune filme de kung-fu realizate vreodata.

Enter The Dragon

Acesta este unul dintre cele mai apreciate filme cu kung-fu produse de-a lungul timpului. Productia il are in rol principal pe faimosul Bruce Lee, iar de la 30 de ani de la lansare, filmul nu inceteaza sa uimeasca fanii genului.

Despre aceasta creatie cinematografica se spune ca este unul dintre cele mai tari filme cu arte martiale a tuturor timpurilor si ca reprezinta apogeul carierei marelui Bruce Lee.



 

Drunken Master

Drunken Master sau Maestrul Betiv este un film al carui fir narativ se bazeaza pe stilul de lupta kung-fu, dar si pe o serie de poveste. Actiunea filmului se invarte in jurul lui Won Fei Hung (Jackie Chan) si al unui maestru al unei scoli de arte martiale.

Won Fei incearca sa il ia peste picior pe maestru pentru ca acesta din urma este foarte batran. Maestrul insa este mult mai istet si mai puternic decat lasa sa se vada, asa ca Won nu iese niciodata in castig.

Desi in general este pus pe sotii, Won Fei isi da toata silinta sa invete tehnica de lupta a mestrului betiv dupa ce unul dintre asasinii locali ii ucide tatal.



 

The 36th Chamber of Shaolin

The 36th Chamber of Shaolin este un film care se evidentiaza printr-o serie de efecte speciale si o coregrafie intreaga bazata pe miscari specifice artelor martiale. Personajul principal din film, San Te, este un tanar care participa la o rebeliune impotriva guvernului din Manciuria. Confruntarea este una destul de feroce, in care luptele libere si armele albe sunt la loc de cinste.




Alte filme kung-fu de exceptie:

Crouching Tiger Hidden Dragon
Kung Fu Hustle
Raging Phoenix
Shaolin Temple
Fist Of Fury
The Prodigal Son
Shaolin Master Killer
Five Deadly Venoms
Bullet Proof Monk
Hero
Iron Monkey
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea