Filme

#filme #top filme # top filme vechi # filme clasice top filme clasice

3 filme clasice pe care nu trebuie sa le ratezi

Breakfast at Tiffany’s, Sabrina si Casablanca se numara printre cele mai frumoase filme clasice pe care trebuie sa le vezi si sa le savurezi alaturi de un pahar cu vin alb.

Sabrina

Audrey Hepburn interpreteaza in mod ireprosabil rolul Sabrinei, fiica simpla si naiva a soferului unei familii de bogatasi.

Sabrina se indragosteste de David, insa nu reprezinta o amenintare pentru ca este privita ca o fetita. Totusi, dupa ce traieste o perioada de timp la Paris, Sabrina se intoarce total schimbata, iar din acest moment prezenta ei incepe sa se faca simtita, mai ales pentru ca acum este o femeie foarte frumoasa si sofisticata.


Casablanca

Casablanca este o capodobera cinematografica, care va ramane in sufletele cinefililor si care nu poate fi inlocuita cu niciun alt film de dragoste. Filmul a castigat trei premii Oscar si alte nominalizari la alte cinci importante categorii (muzica lui Max Steiner, montaj, imagine si interpretare masculina in rol principal si in rol secundar).

Actiunea se petrece intr-un bar din Casablanca, acolo unde doi amanti se reintalnesc, insa sunt obligati sa puna pe primul plan datoriile si nu sentimentele.


Breakfast at Tiffany’s

Actiunea filmului se petrece in anii '60, la New York, acolo unde o tanara sofisticata si foarte frumoasa viseaza sa isi cunoasca sotul, un barbat care sa ii ofere o viata usoara, lipsita de griji. Holly se rasfata si poarta tinute si accesorii de lux, primite de la barbati instariti de la care nu refuza niciun cadou. Lucrurile se schimba pentru Holly in momentul in care il intalneste pe Paul, un tanar scriitor care este intretinut de o femeie mai in varsta.

Desi la inceput cei doi sunt doar prieteni, intre acestia se leaga o frumoasa poveste de dragoste.




Tot pe aceasta lista se mai afla The Wizzard of Oz, Hard Day's Night, All About Eve, Modern Times, The Maltese Falcon, Gone with the Wind sau Citizen Kane.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea