Filme

#10 lucruri inedite #clint eastwood #regizor #actor

10 lucruri pe care nu le stiai despre Clint Eastwood

Clint Eastwood este una dintre legendele vii ale Hollywood-ului. La cei 80 de ani ai sai, Clint Eastwood are un palmares impresionant.

A jucat in peste 50 de filme si a regizat mai bine de 30 de productii. Iata 10 dintre lucrurile mai putin cunoscute despre interpretul simpaticului politist Harry Callahan:



10. A sapat piscine pentru a-si castiga existenta

 

Inainte de a deveni celebru, Clint facea tot ce-i statea in putere ca sa-si castige existenta. De exemplu,  a castigat bani sapand piscine pentru actorii de elita ai Hollywood-ului acelor vremuri.

 

9. A regizat mai multe filme decat Steven Spielberg si George Lucas

 

Pare ciudat, insa Clint Eastwoood se poate lauda ca a realizat mai multe filme decat Steven Spielberg si George Lucas, doi dintre stalpii de baza ai cinematografiei mondiale. Daca stam si contorizam filmele scoase dupa 1990, am ajunge la cifra de 17.

 

8.  A cantat la Carnegie Hall
 

Clint Eastwood este actor, regizor, ba chiar stie sa cante la pian. Eastwood a ajuns sa cante la Carnegie Hall, faimoasa sala de concerte din New York. El a invatat de mic sa stapaneasca acest instrument, de care mai apoi s-a folosit pentru a inregistra coloana sonora a filmelor pe care le-a regizat: Mystic River, Million Dollar Baby, Gran Torino.

   
 

7. Si-a incercat norocul in industria muzicii pop

 

Unul dintre rolurile care l-au ajutat pe  Clint sa devina celebrul a fost cel al lui Rowdy Yates din serialul western “Rawhide”, difuzat in anii ’60. Pentru a-si consolida popularitatea, Eastwood a inregistrat si un album intitulat  “Rawhide’s Clint Eastwood Sings Cowboy Favorites”, care din pacate nu s-a bucurat de succes.



6.  A fost dat afara de Universal pentru ca avea prea mare marul lui Adam
 

Unul dintre cele mai stupide momente din istoria cinematografiei s-a consumat in 1954, imediat dupa ce Clint Eastwood semnase cu studiourile Universal.  Intr-o zi, cativa oficiali de la Universal se aflau in preajma actorului si au observat ca acesta avea marul lui Adam ceva mai mare. Eastwood a fost dat afara, insa nu a durat mult timp pana ce a fost reangajat.



5. A fost decorat cu legiunea de onoare
 

Pe 17 februarie 2007, Clint Eastwood a fost decorat cu Legiunea de Onoare, in grad de cavaler. Actorul a primit medalia chiar de la Jacques Chirac, presedintele de atunci al Frantei. Ordinul de Onoare este cea mai inalta distinctie oferita de statul francez, fiind infiintata in 1802 de Napoleon Bonaparte.



4. Uraste violenta

 

Desi a jucat in multe filme in care sangele curgea in valuri, Clint Eastwood spune ca nu este adeptul violentei. "Cred ca este foarte important ca armele sa nu ajunga pe mainile cui nu trebuie”, declara in urma cu cativa ani cel care a devenit celebru in rolul lui Harry Callahan, un inspector de politie nedespartit de pistolul sau, un Magnum 44.



3. L-a ameninat cu moartea pe Michael Moore

 

Clint Eastwood nu  prea a gustat scena din Bowling for Columbine , cand Michael Moore ii pune veteranului actor Charlton Heston camera de filmat in fata si rade pe seama lui. Cu ocazia decernarii premiilor  National Board Of Review Awards, Eastwood i-a facut o promisiune lui Michael Moore (“Michael, daca te mai prin vreodata la usa mea cu camera, te omor”). Evident ca toata lumea a izbunit in ras si nu l-a luat in seama.



02. Este alergic la cai

 

Desi peste jumatate din viata sa a jucat in filme cu cowboy si cai, Eastwood este alergic la aceste animale.



01. A fost primar

 

Clint Eastwood a detinut timp de doi ani functia de primar in Carmel-by-the-Sea, un oras de 4000 de locuitori din California. Unul dintre marile succese repurtate cu ocazia mandatului de primar a fost  acela de a anula o hotarare locala prin care era interzis mancatul inghetatei in public.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea