Filme

#casablanca #filme #titanic #top filme #forest gump #mihai viteazul

10 filme pe care merita sa le vezi intr-o viata

In fiecare an, sute de productii cinematografice sunt lansate pe piata, unele in cinamtografele, altele direct pe DVD. Putine insa sunt cele care merita cu adevarat vazute. Iata 10 dintre ele:



the great dictator


"The Great Dictator" este scris, produs, regizat si interpretat de Charlie Chaplin, Aparut in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, "The Great Dictator" este primul lungmetraj care isi "permite" sa satirizeze nazismul si pe conducatorul german Adolf Hitler.


The Godfather


"The Godfather" este o ecranizare dupa romanul omonim al lui Mario Puzo. Filmul, care a avut parte de doua continuari, infatiseaza destinul unei influente familii de mafioti, faimosul clan Corleone.


Psycho


Chiar si azi, la mai mai bine de 50 de ani de la aparitie, filmul lui Hitcock ramane unul dintre cele mai bune productii thriller/suspans realizate vreodata.


It's a Wonderful Life


Realizat în 1946 de Frank Capra , "It's a Wonderful Life" este un film pe care merita sa-l vezi in pragul sarbatorilor de iarna, inconjurat alaturi de cei dragi.


Avatar


Un adevarat recital de efecte special, "Avatar" este in acest moment pelicula care a generat cele mai mari incasari (peste 2,7 miliarde de dolari).


Casablanca


Actiunea filmului se petrece in primele zile ale celui de-al Doilea Razboi Mondial. "Casablanca" este povestea unui american expatriat (Humphrey Bogart) care se intalneste in orasul marocan Casablanca cu fosta sa iubita (Ingrid Bergman).


Mihai Viteazul


"Mihai Viteazul" este probabil cea mai impresionanta productie cinematografica romaneasca din toate timpurile. Rolul voievodului roman care a reusit prima unire a Tarilor Romanesti este jucat magistral de regretatul actor Amza Pellea.


Forrest Gump


"Viata este ca o cutie cu bomboane de ciocolata. Niciodata nu stii ce se afla inautru" este fraza cu care debuteaza pelicula regizata de Robert Zemeckis. Filmul a castigat sase premii Oscar, dintre care unul pentru cel mai bun actor in rol principal (Tom Hanks).


Titanic


"Titanic" a fost ani la rand numarul unu in topul filmelor cu cele mai mari incasari din toate timpurile. Pelicula in care apar Leonardo DiCaprio si Kate Winslet a cucerit in 1998 11 premii Oscar.


Gone with the Wind


Ecranizarea dupa romanul lui Margaret Mitchell ii are rolurile principale pe Clark Gable si Vivien Leigh . "Este cea mai mare inscenare cinematografica vazuta pana azi si cel mai ambitios film de actiune din istoria spectaculoasa a Hollywoodului", scria publicatia New York Times la momentul aparitiei filmului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea