Casa verde

#vata bazaltica #termosistem #redart #termoizolatie #rockwool # vata minerala

Termoizolatiile cu vata bazaltica ROCKWOOL, decontate prin programul Casa Verde Plus

COMUNICAT Vata bazaltica Rockwool este un material ecologic utilizat pentru termoizolarea cladirilor care poate fi decontat cu bani de la Guvern, prin intermediul programului Casa Verde Plus. Orice proprietar de imobil poate beneficia de finantare, cu conditia sa nu aiba datorii la stat.

 

Guvernul si-a propus ca anul acesta sa finanteze, prin programul Casa Verde Plus, materiale ecologice, sisteme de acoperisuri verzi si sisteme de eficientizare a consumului de resurse in valoare de 45 de milioane lei. Vestea buna este ca in aceasta categorie de materiale este inclusa si tehnologia de termoizolare REDArt, creata de Grupul ROCKWOOL si care este mult superioara celor existente in prezent pe piata.

REDArt este un sistem de izolatii exterioare care incorporeaza vata minerala bazaltica in materialele pentru fatade. Sistemul este realizat din placi rigide de vata bazaltica hidrobizate in masa. 

Sistemul se instaleaza pe peretii cladirilor si are rolul de a reduce pierderile de caldura pe timpul iernii, dar si de pastrare a unei temperaturi interioare optime pe timpul verii. Spre deosebire de alte materiale de izolatie care contin gaze chimice, produsele ROCKWOOL au in componenta aer, care este stabil si asigura pastrarea proprietatilor termice ale materialului pe intreaga durata de viata a produselor.

Dincolo de izolarea termica, placile de vata bazaltica ROCKWOOL extind durata de viata a imobilelor, asigura protectia fonica si, intrucat nu sunt inflamabile, functioneaza ca un scut de protectie impotriva focului, minimizand efectele unui incendiu. In plus, vata bazaltica nu degaja fum toxic.

Produsele de izolatie ROCKWOOL au diferite grosimi si densitati, astfel incat sa poata fi adaptate tipurilor de constructie existente.

De avantajele termoizolatiilor cu vata bazaltica ROCKWOOL poate beneficia acum oricine, mai ales ca sistemul se incadreaza in seria de materiale ecologice pentru izolatii decontate prin programul guvrnamental Casa Verde Plus.

In cadrul acestui program, pot aplica persoanele fizice cu domiciliul in Romania, care sunt proprietare sau coproprietare ale imobilului in care se implementeaza proiectul. Acestea nu trebuie sa aiba obligatii restante la bugetul de stat, bugete locale, conform legislatiei nationale in vigoare. De asemenea, imobilul trebuie sa nu faca obiectul unui litigiu in curs se solutionare la instantele judecatoresti, vreunei revendicari potrivit unei legi speciale sau dreptului comun, unei proceduri de expropriere.

Un beneficiar poate primi maximum 40.000 de lei prin acest program, suma care poate acoperi integral izolarea cu materiale ecologice a unei case cu o amprenta la sol de 90 de metri patrati - materiale si manopera.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea