Casa verde

#curatenia casei #casa #curatenie casa

S-a dovedit stiintific: curatenia casei iti poate afecta sanatatea

Curățenia în casa este o munca grea, care parca nu se termina niciodată. Oamenii de știința au descoperit ca, pe lângă faptul ca este o munca foarte obositoare, curățenia casei îți poate afecta și sanatatea, potrivit unei cercetări realizate la Universitatea din Bergen. 

Curatenia casei poate duce la probleme pulmonare

Cercetătorii au descoperit că această problemă de sănătate este dezvoltată prin utilizarea anumitor produse de curățare.

Conform analizelor pe care le-au efectuat cercetatorii, aceste produse ajung să deterioreze plămânii la fel de mult ca și tutunul, deoarece sarcinile gospodăriei necesită invariabil utilizarea unor produse cu substante chimice, ceea ce înseamnă că, după puțin timp, oamenii își pun în pericol sănătatea din cauza expunerii la agențichimici care au efecte dăunătoare asupra sistemului respirator.

În cadrul studiului privind sănătatea respiratorie a Comunității Europene, la care au participat 6,230 de persoane din 22 de centre de studiu și au fost efectuate o serie de studii de evaluare a funcției pulmonare persoanele care au răspuns la un sondaj privind rutina de curățare pe care au efectuat-o cu zi, tipul de produse pe care le-au folosit și frecvența cu care s-au îmbolnăvit.

Rezultatele cercetarii 

Persoanele care și-au petrecut deja 20 de ani din viață făcând această muncă zilnic au arătat o reducere a funcției pulmonare ce echivalează cu fumatul de aproximativ 20 de țigări pe zi. Ceea ce este surprinzător în aceste cazuri este că această afectiune a fost observată la femei și nu la bărbați care se dedică, de asemenea, curățării profesionale.

Recomandări 

Date fiind aceste rezultate, specialiștii sugerează că, indiferent ca suntem sau nu sunt profesioniști în domeniul curățeniei interne, de la domiciliu ar trebui să fim atenți la sănătate, din acest motiv este necesar să înlocuim produsele de pulverizare cu apă și cu săpun.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare