Casa verde

#presiune apa #economie apa #sfaturi practice #casa verde #apa de ploaie

Noi metode de a economisi apa

Tot mai multe studii arata ca in urmatoarele decenii ne vom confrunta cu o criza a apei potabile, asadar consumul responsabil devine nu doar o necesitate, ci si o obligatie de bun simt. Iata care sunt cele mai noi metode de a economisi apa:

Redu presiunea apei

O mare cantitate de apa este irosita din cauza faptului ca nu este dozata corect. Atunci cand te speli pe maini, spre exemplu, nu trebuie sa faci apel la toata presiunea cu care vine apa pe conducta. La jumatate din presiune vei putea sa te speli tot la fel de bine, reusind in felul acesta sa economisesti zeci de litri de apa saptamanal.

De asemenea, cand te speli pe dinti sau pe cap, opreste apa pana la momentul in care trebuie sa te clatesti. Cel putin de 200 de litri de apa vor fi economisiti in acest fel.

Schimba bazinul de WC

Bazinele noi de WC au doua butoane, unul pentru presiune ridicata a apei si unul pentru presiune scazuta. Foloseste-l pe cel de-al doilea cel mai des si numai in caz de necesitate, pe cel care elibereaza o cantitate mai mare de apa. Vei injumatati astfel cantitatea de apa folosita numai pentru acest serviciu.

Fa dusuri mai scurte

Evita baile lungi, in care lasi apa sa curga minute in sir. Efectul este acelasi si daca te speli rapid, in doar cinci minute. Cantitatea de apa folosita difera si vei vedea ca odata ce vei reduce timpul petrecut sub dus si metrii cubi de apa inregistrati de apometru se vor diminua simtitor.

Cumpara o masina de spalat economica

Daca te numeri printre cei care obisnuiesc sa spele vasele in timp ce apa de la robinet curge in nestire, ei bine afla ca exista solutii mult mai eficiente in acest caz. Pe piata exista acum masini de spalat vase cu consum scazut de energie, dar si de apa, iar specialistii sustin ca poti economisi astfel pana la 300 de litri de apa lunar. Asta, dincolo de efortul pe care nu va mai fi necesar sa il depui.

Recupereaza apa de ploaie

Ti se poate parea o tehnica babeasca, dar este la fel de actuala si de utila. Foloseste butoaie sau bazine care sa capteze apa care se scurge pe burlane. Cu ea vei putea uda gazonul sau curtea sau o vei putea folosi la spalatul autoturismului. Tine cont ca metoda se practica in cele mai civilizate state, astfel ca n-ar trebui sa iti fie jena sa o folosesti.

Sursa foto: wrhi.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea