Casa verde

#vata bazaltica #termosistem #redart #termoizolatie #rockwool # vata minerala

Iti termoizolezi casa cu sistemul ROCKWOOL si primesti banii inapoi de la stat

O casa „pe pamant” este visul oricarui om, insa nu multi reusesc sa isi implineasca acest deziderat. Chiar si atunci cand ai un teren, materialele de constructie sunt scumpe si ajungi sa ramai cu casa la rosu fiindca nu mai ai bani de finisaje. Statul, insa, te ajuta acum sa o termoizolezi cu materiale ecologice ROCKWOOL.

 

Pana la 40.000 de lei poti primi prin programul guvernamental Casa Verde Plus, care a fost creat cu scopul de a finanta proiecte ce vizeaza sisteme de izolatie ecologice si eficiente energetic. In aceasta linie se inscriu sistemele de izolatii exterioare REDArt, create de Grupul ROCKWOOL. Este vorba despre panouri din vata minerala bazaltica, un material considerat „prietenos” cu mediul inconjurator. In plus, este si un material superior calitativ celor existente in prezent pe piata.

Polistirenul pentru izolatii si-a dovedit de multe ori nu doar ineficienta, cat si riscurile crescute date de faptul ca este foarte inflamabil, fiind un adevarat pericol pentru cladirile imbracate in acest material, cat mai ales pentru cei care se afla in ele.

Cunoscand aceste dezavantaje, ROCKWOOL, liderul mondial in izolatii din vata minerala bazaltica, a creat REDArt, cel mai modern sistem de termoizolatii. Este vorba despre un sistem de izolatii exterioare, care incorporeaza vata minerala bazaltica in materialele pentru fatade. Sistemul, odata instalat pe peretii exteriori ai cladirii, reduce pierderile de caldura, imbunatatind astfel performanta energetica a imobilului. In acelasi timp, permite un transfer mai bun al umiditatii din interiorul casei catre exterior.

Placile din vata minerala bazaltica sunt si un panou fonic menit sa blocheze zgomotul din exterior spre interior si invers. Acestea extind durata de viata a imobilelor si, intrucat nu sunt inflamabile, functioneaza ca un scut de protectie impotriva focului, minimizand efectele unui incendiu. In plus, vata bazaltica nu degaja fum toxic.

Anul acesta, Guvernul a lansat programul Casa Verde Plus, prin intermediul caruia acorda finantare pentru termoizolarea locuintelor. 45 de milioane de lei a alocat statul acestui program. De bani pot beneficia persoanele fizice din Romania care isi construiesc casa, dar si cele care isi renoveaza imobilul.

Suma maxima pe care o poate deconta un proprietar care si-a termoizolat locuinta este de 40.000 de lei, in bani fiind incluse atat materialele, cat si manopera.

Dosarul de finantare se depune la Directiile de Protectia Mediului si trebuie sa contina cererea de finantare, copia dupa buletin, extrasul de cont, de carte funciara si certificatul fiscal ca nu ai datorii la stat. Dupa aprobare, ai un an la dispozitie sa cumperi sistemul de termoizolatie, sa il montezi si sa prezenti facturile. Urmeaza apoi sa ti se deconteze cheltuielile.

Vata bazaltica din care sunt realizate panourile de termoizolatie REDArt se numara printre materialele de izolatie nepoluante, alaturi de canepa, lana, pluta, perlit si celuloza.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea