Casa verde

#casa #amenajarea casei #casa verde #casa eco #materiale reciclabile

Earthship sau cum sa ai casa visurilor tale din materiale reciclabile

Cum ar fi sa ai o casa pe care o poti construi in doar trei luni, care sa se intretina singura si, mai mult, sa nu coste nici pe departe cat o locuinta obisnuita? Te invata cum un arhitect american, care a inventat un nou concept de casa eco. 

Persoana din spatele proiectului Earthship Biotecture este Michael Reynolds, un arhitect din New Mexico care a construit si patentat in anul 2000 prima casa autosustenabila (care se poate "intretine" singura).

Conceptul de "Earthship" reprezinta o cladire din materiale reciclabile, autonoma, care foloseste ventilatia naturala si grosimea propriilor pereti pentru a-si regla temperatura interioara pe tot parcursul anului (fara a fi nevoie de o alta sursa de caldura iarna).

Casa este usor de construit, iar cu un plan bine pus la punct poate fi gata chiar si in 3 luni. Cel mai important lucru pe care Michael Reynolds il scoate in evidenta este faptul ca detinand o astfel de casa va puteti castiga libertatea pentru ca este in asa fel construita incat veti scapa de facturile la intretinere definitiv.

Structura casei este realizata din cauciucuri uzate umplute cu pamant iar pentru decoratiuni se folosesc sticle de diferite culori sau cutii de metal. Cauciucurile se pot procura in principal de la parcurile auto sau de la groapa de gunoi.

Electricitatea este produsa cu ajutorul panourilor solare si optional cu ajutorul unei mici eoliene. In acest fel, nu veti ramane niciodata fara energie.

Un element important il reprezinta ferestrele din fata casei care trebuie orientate obligatoriu spre sud si inclinate la un anumit unghi pentru a permite soarelui sa incalzeasca peretii casei pe tot parcursul zilei.

In plus, in interiorul casei exista o sera in care puteti creste pe tot parcursul anului legumele sau florile preferate, doarece temperatura este optima. Aceasta sera ajuta si la echilibrarea temperaturii in casa.

Avand un sistem inteligent de reciclare al apei, toata apa de ploaie este colectata intr-o cisterna si apoi filtrata pentru ca mai apoi sa fie folosita la treburile casnice. Apa folosita la dus este filtrata inca o data si pompata la plantele din sera. Nimic nu se iroseste!

Costurile construirii unui Earthship sunt intre 7.000 si 70.000 de dolari, in functie de marime si de utilitati.

Foto:  highexistence.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea