Casa verde

# eliminare praf #stergere praf #praf #curatenie casa

Cum tinem praful departe de casa. Cele mai eficiente trucuri

Praful este cosmarul oricarei gospodine. Pe langa faptul ca este inestetic, praful poate provoca si numeroase afectiuni, in special pulmonare. Ce facem pentru a mentine praful departe de locuinta noastra si de cate ori ar trebui sa il stergem?

Unde se pune cel mai des praful?

Praful se regaseste cel mai adesea pe la colturile incaperilor, pe perdele, pe covoare, canapele sau carti. Cel mai mare colector de praf ramane insa televizorul si sau calculatoarele. Ce este de facut?

In primul rand trebuie sa eliminam din locuinta covoarele mari, care sunt dificil de curatat si sa le inlocuim cu traverse mai mici, usor de scuturat si spalat. Perdelele trebuie spalate o data pe luna, iar salteaua patului trebuie protejata cu un cearsaf protector.
Lenjeria de pat trebuie spalata o data pe saptamana, iar peste ea este bine sa punem in timpul zilei o cuvertura pentru a o proteja de depunerea prafului. Canapelele din tapiterie trebuie protejate cu huse detasabile pentru a fi mai usor scuturate si spalate.

Cum aerisim corect incaperile?

Atunci cand aerisim camerele este bine sa tinem perdeaua trasa, pentru a evita intrarea prafului.
Nu este recomandat sa tinem carti in casa, deoarece sunt mari colectori de praf. Bibliotecile ar trebui sa fie inchise, precum vitrinele. Chiar si asa, cartile trebuie sterse de praf o data pe luna.

Cat de des trebuie sa stergem praful?

Specialistii in curatenie spun ca una dintre cele mai mari greseli pe care le facem este aceea de a sterge praful cu carpe uscate.
Praful trebuie sters o data la trei zile de pe mobila, dupa ce inainte am aspirat in casa. De asemenea, nu trebuie sa uitam de pereti. Acestia trebuie aspirati o data pe luna. Praful trebuie sters si dupa mobila sau canapele.
Pentru stergerea prafului este recomandata o carpa din microfibra umeda. De asemenea când spălaţi gresia este bine să adăugaţi în apă şi puţin oţet. Este extrem de eficient în eliminarea prafului, chiar dacă mirosul ne poate deranja puţin. La parchet se pot folosi soluţii speciale care există în comerţ şi care impiedică praful să se reaşeze rapid.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare