Casa verde

#soluti curatare #curatare cada #cada #curatenie casa # solutii naturale

Cum sa cureti rapid cada, fara a apela la chimicale

Produsele chimicale pentru curatarea cazii, in timp, ataca smaltul ducand la pierderea luciului. Mai mult decatat atat, acestea sunt toxice atat pentru oameni cat si pentru mediul inconjurator. Iata doua solutii naturale, pe care le poti perpara acasa pentru curatarea cazii.

Pasta de curatat cu bicarbonat de sodiu

Petele de pe cada par dificil de indepartat? Nu trebuie sa apelezi la produse chimice pentru a scapa de ele. Tot ce trebuie sa faci este sa prepari acasa o solutie din bicarbonat de sodiu si lamaie.

Amesteca 6 linguri de bicarbonat cu trei linguri zeama de lamaie si aplica solutia rezultata pe cada. Las-o sa actioneze timp de 20-30 de minute, apoi sterge bine cu un burete inmuiat in zeama de lamaie.

La final clateste foarte bine cada.

Solutie pe baza de otet

O alta solutie eficienta pentru curatarea si dezinfectarea cazii o poti obtine cu ajutorul otetului. Tot ce trebuie sa faci este sa amesteci un litru de otet cu doi litri de apa si sa adaugi doua plicuri de bicarbonat. Amesteca bine si pune substanta obtinuta intr-o sticla cu pulverizator.

Pulverizeaza din abundenta solutia pe intreaga suprafata a cazii, si las-o sa actioneze timp de 40-60 de minute. Sterge apoi cada cu un burete si clateste-o din abundenta cu apa calda.

Pe langa curatarea si dezinfectarea cazii, solutia poate fi folosita cu succes pentru inlaturarea mucegaiului format intre rosturi.

Sursa foto: wikihow.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului