Casa verde

#prietenos cu mediul #ecologic #eco #eco-friendly

Grija pentru natura. Cum sa ai un loc de munca eco-friendly

Majoritatea oamenilor isi petrec aproape o treime din viata la birou, iar activitatile pe care le desfasoara la serviciu pot avea un impact urias asupra mediului. Dar ce putem face pentru a avea parte de un loc de munca mai ecologic? Iata cateva solutii simple si usor de pus in practica:

Consum mai scazut de hartie

E greu sa elimini cu totul hartia de la birou, insa poti incerca sa consumi cat mai putina. Totul tine de constientizare. Gandeste-te de doua ori inainte de a da un print. E chiar necesar sa o faci sau poti trimite informatiile online catre un alt departament. Poti printa fata-verso si in felul acesta injumatatesti consumul de hartie, insa pentru asta va trebui sa verifici inainte setarile imprimantei. Decide impreuna cu colegii si sefii care documente trebuie tiparite si care pot fi partajate online.

Consum de apa diminuat

 

Cata vreme angajatii nu au habar la cat se ridica factura la apa, nici nu sunt dispusi sa faca economie. Asta inseamna ca volumul de apa consumata poate fi foarte mare pur si simplu din ignoranta. Pentru a consuma doar strictul necesar de apa, umple-ti o sticla cu apa strict cat necesarul pe care il ai pe timpul cat esti la munca, instalati apometre si rezervoare de toaleta cu sistem dublu, pentru economia de apa.

Mai putina energie consumata

Treceti la o iluminare mai durabila, folosind energia solara si profitati de lumina naturala. De asemenea, becurile cu economie de energie reprezinta o investitie foarte buna si pe termen lung. Ridicati jaluzelele sau pozitionati-va birourile aproape de ferestre asa incat sa nu fie nevoie sa aprindeti luminile. Programati termostatul pentru noapte si pentru weekend, asa incat sa nu consume foarte mult in perioadele in care nu este necesara o temperatura prea mare.

Mai putine deseuri

Cantitatea de deseuri creata depinde in totalitate de natura businessului in care activezi, dar merita a eficientizezi procesul de reciclare pentru a minimiza contributia la cantitatea de deseuri obtinuta.

Cea mai mare parte a deseurilor de hartie poate fi reciclata. Pune in discutie cu administratia cladirii in care se afla birourile voastre existenta unui sistem de reciclare sau cel putin al unuia de depozitare diferentiata a deseurilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea