Casa verde

#becuri led #avantaje #dezavantaje

Avantaje si dezavantaje ale becurilor led

Cei care isi construiesc o locuinta noua, cu siguranta aleg sa isi indrepte atentia spre becuri led atunci cand isi cumpara corpurile de iluminat, dat fiind faptul ca aceste becuri led au o multime de avantaje si foarte putine dezavantaje.

Exista insa si foarte multe familii care au renuntat la vechile becuri incandescente sau la vechile becuri halogene tocmai pentru a-si dota locuinta cu becuri led.

Despre becurile care sunt realizate pe baza tehnologiei led trebuie sa precizam faptul ca in ultimii ani se bucura de o popularitate din ce in ce mai mare, dat fiind faptul ca sunt prietenoase cu mediul.

Asadar, faptul ca becurile led sunt prietenoase cu mediul poate sa fie amintit drept un prim avantaj al acestui tip de becuri in fata celorlalte tipuri de becuri existente pe piata. Aceste becuri din punct de vedere energetic sunt mult mai eficiente decat oricare alta sursa de lumina.

Un al doilea avantaj al becurilor led care trebuie neaparat amintit este acela ca becurile led au o durata de viata indelungata, astfel ca un asemenea bec poate sa functioneze fara probleme cel putin 50.000 de ore, pe cand un bec incandescent functioneaza aproximativ 1000 de ore.

Toate becurile existente pe piata contin tot felul de substante toxice precum mercur sau plumb, insa atunci cand discutam despre becurile led trebuie sa mentionam faptul ca acestea nu contin nici o substanta toxica. Deci, acesta este inca un avantaj al becurilor led.

Becurile electrice sunt rezistente la socuri si nu se sparg datorita faptului ca nu au filament la fel ca si becurile incandescente. Asadar, putem sa amintim si acest lucru in categoria marilor avantaje pe care le au becurile led.

Inca un mare avantaj pe care il au becurile led este acela ca ofera o lumina superioara fata de alte corpuri de iluminat. Lumina emisa de catre aceste becuri este una alba si naturala, care se apropie foarte mult de lumina naturala.

Plus de asta, becurile led nu emit radiatii infrarosii si ultraviolete, si nici nu emit caldura, ca sa nu mai spunem ca nu atrag nici insectele.

Asadar, dupa cum se poate observa, in momentul in care discutam despre becurile led, putem spune ca acestea au o multime de avantaje in comparatie cu celelalte tipuri de becuri care se pot gasi pe piata.

Trebuie amintit insa faptul ca aceste becuri led au si anumite dezavantaje, iar un prim astfel de dezavantaj este pretul mult mai mare in comparatie cu preturile celorlalte becuri care se gasesc pe piata, insa valoarea investitiei se va recupera rapid, dat fiind consumul foarte mic de energie electrica al becurilor led.

Inca un mare dezavantaj pe care il au aceste becuri led este acela ca lumina emisa este unidirectionala, ceea ce inseamna ca nu se distribuie uniform intr-o incapere. Aceasta problema a fost insa rezolvata de catre producatori, iar modelele noi de becuri led contin si un sistem de lentile.

Ei bine, acestea sunt dezavantajele becurilor led, insa tinand cont de multimea de avantaje pe care le au aceste becuri, cu siguranta putem spune ca becurile led sunt cele mai bune de pe piata, din toate punctele de vedere.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului