Casa verde

#lucruri dauntoare #obiecte daunatoare #recipiente plastic #produse curatare #odorizante #teflon #casa

Atentie! Topul lucrurilor din casa care iti fac rau fara sa stii

Reclamele pe care le vedem zi de zi la televizor ne tenteaza si ajungem sa ne inconjuram de tot felul de produse, fie ca ne sunt utile sau nu. Ceea ce nu stim este ca multe dintre ele ne pot imbolnavi, intrucat sunt toxice. Iata ce ar fi bine sa le elimini din casa ta!

Vasele din teflon

Poti gati fara ulei, iar mancarea nu se lipeste! De cate ori nu ai auzit asta in mesajele publicitare? Insa cum reclama e sufletul comertului, e si normal sa afli din ea doar jumatatea de adevar in avantajul vanzatorului. Ceea ce nu spune nimeni este ca, atunci cand se incinge, teflonul elimina gaze toxice. Studiile din ultimii ani le-au corelat cu problemele de fertilitate tot mai dese si cu aparitia cancerului. Acesta este si motivul pentru care e recomandat sa inlocuiesti vasele din teflon cu unele din ceramica sau din inox.

Recipientele din plastic

Cat de mult pare ca ne-au usurat viata recipientele din plastic! Cu toate acestea, pe cat de utile, pe atat de toxice se demonstreaza ca sunt. PET-urile si, in general, majoritatea vaselor din plastic, contin Bisfenol A, o substanta chimica responsabila de aparitia cancerului, a astmului, a disfunctiei erectile, a diabetului sau a sindromului ADHD, arata studii recente, citate de huffingtonpost.com. Practic, aceste chimicale trec in mancare si in lichide si, de aici, in organism.

Produsele de curatare

Poate iti vine greu sa crezi, dar printre produsele pe care le folosesti in casa si care te pot imbolnavi se numara si detergentii sau produsele antibacteriene. Si asta intrucat ele se fac vinovate tocmai de dezvoltarea "super-microbilor", adica acei microbi rezistenti la antibiotice. Practic, utilizarea pe termen lung a sapunurilor si a gelurilor antibacteriene scade imunitatea. Si produsele folosite pentru curatenie contin substante care elibereaza vapori toxici ce afecteaza sistemul respirator.

Odorizantele de camera

Vrei, evident, sa iti invalui casa de un parfum proaspat si asta pentru ca este dovedit stiintific faptul ca o locuinta care miroase frumos pare mult mai frumoasa. Insa ar fi bine sa iei in calcul faptul ca odorizantele de interior sunt foarte toxice si sunt periculoase in special pentru cei care au un fond astmatic. In plus, ele contin ftalati, care pot provoca dereglari hormonale, infertilitate si malformatii congenitale.

Sursa foto: hogartotal.imujer.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului