Casa verde

#exterminare insecte #solutii naturale insecte #solutii insecte #insecte enervante #insecte casa #casa verde

Ai gandaci sau paianjeni? Solutii naturale sa scapi de ele pentru totdeauna!

Micile ganganii precum gandacii de bucatarie sau cei de pivnita ori paianjenii iti fac viata urata. Insa poti scapa de toate aceste vietati enervante folosind solutii naturale, care sa nu ii afecteze nici pe cei din casa si nici mediul inconjurator. Iata cum trebuie sa actionezi:

Preventia, cheia succesului

Primul lucru de care trebuie sa tii cont este sa le blochezi accesul. Vara poti folosi plase care sa tina departe tantarii sau mustele, insa in restul anului trebuie sa ai grija ca niciun fel de resturi de mancare care le-ar putea atrage sa nu fie prezente prin casa. Asadar, cea mai simpla metoda este sa nu le hranesti! Nu lasa vase nespalate in chiuveta si curata blatul de la bucatarie de fiecare dupa ce ai gatit.

O varianta ar fi sa plantezi in ghivece galbenele sau sa aprinzi din cand in cand lumanari parfumate cu aroma de citronella. Multe insecte nu suporta mirosurile acestora.

Remedii naturale

Pentru ca solutiile si spray-urile anti-insecte gasite in comert contin adesea pesticide periculoase pentru sanatate, o varianta mai buna o constituie remediile si ingredientele naturale.

Capcanele luminoase, hartia cu lipici si capcanele cu feromoni sunt printre solutii non-toxice ideale atunci cand vrei sa scapi de aceste vietati.

Daca ai observat mici gandacei in punga de faina, ori molii in cea de fasole, cea mai buna solutie este sa elimini raul din radacina. Arunca produsele infestate la un tomberon, in afara casei, pentru a te asigura ca nu raspandesti raul. Moliile sunt tinute departe de sifoniere cu ajutorul pungutelor cu levantica sau cu rozmarin.

Aspirarea frecventa a incaperilor este o alta metoda menita sa nu le permita insectelor sa se instaleze in casa ta.

Remedii non-toxice

Un detergent natural e si el o solutie nepoluanta si care indeparteaza furnicile sau paianjenii. Toarna doua linguri de detergent lichid intr-un lighean cu apa si spala temeinic tocurile usilor, gresia si orice colt in care se poate aduna mizerie ce devine atractiva pentru ganganii.

Daca totusi ai hotarat ca e cazul sa apelezi la artileria grea, atunci alege cele mai sigure pesticide din comert. Evita-le pe cele care contin phosmet, diazinon sau malathion. Si nu te lasa pacalit cu lozinci de genul "natural", "eco-friendly" sau "sigur pentru mediu". Pana la urma, o otrava e o otrava.

Sursa foto: thewelcomehometoolkit.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea