Casa verde

#materiale naturale #casa ecologica #amenajare casa #casa verde #decoratiuni #plante

6 moduri in care poti face din casa ta cel mai frumos loc

Nu trebuie sa iti construiesti o casa din pamant si paie ca sa traiesti in armonie cu natura. E suficient sa o proiectezi in stil ecologic si sa ai grija ca decorurile si toate lucrurile care te inconjoara sa polueze cat mai putin mediul. Iata cateva idei simple si de efect:

Foloseste vopsea ecologica

Improspateaza atmosfera din locuinta vopsind peretii cu o vopsea ecologica. Compusii organici volatili care se gasesc in vopselurile traditionale iti afecteaza sanatatea si, in plus, contribuie si la incalzirea globala. O alta varianta sunt vopselurile biodegradabile.

Mizeaza pe natural

In cazul in care te bucuri de o casa amplasata intr-o pozitie mai izolata si intimitatea nu este o problema, nu iti incarca ferestrele cu perdele si draperii. Lasa-ti locuinta sa fuzioneze cu natura prin intermediul geamurilor. O casa luminata e o casa mai calduroasa. Daca totusi prea mult soare te deranjeaza la orele amiezii, alege jaluzele din bambus sau din iarba de mare.

Spune "NU" PVC-ului

Policlorura de vinil (PVC), adica materialul din care sunt fabricate majoritatea produselor din plastic, a fost clasificata drept periculoasa, intrucat are efect cancerigen. In locul ferestrelor termopan, alege ferestre cu tamplarie din lemn. Vei descoperi rapid avantajele acestui vechi, dar sanatos tip de tamplarie.

Atentie la ce arunci

Daca vrei sa ai o casa in armonie cu natura, atunci trebuie sa muncesti in sensul acesta. Poate la inceput ti se va parea greu sa arunci gunoiul in cosuri diferite, in functie de componenta materialelor. Insa te vei obisnui rapid si colectarea selectiva a deseurilor va deveni extrem de simpla.

Cultiva-ti decorul

Plantele nu creeaza doar o atmosfera foarte vie si familiara locuintei, ci o si improspateaza. Plantele filtreaza aerul, scapandu-l de substantele care iti afecteaza sanatatea. Philodendronul, Dracaena, crizantemele sau ficusii au proprietatea de a absorbi compusii organici volatili, monoxidul de carbon sau chiar undele electromagnetice.

Alege lenjerii organice

Bumbacul organic este cea mai buna alegere pentru lenjeriile de pat. Iti garanteaza un somn linistit intrucat e non-alergenic si nici nu polueaza mediul.

Mobileaza cu grija

Exista firme care realizeaza in mod responsabil mobilier din materiale naturale, fara sa folosesca produse chimice pentru vopsit sau alte tratamente. Evita PAL-ul, placajele si alte materiale compozite care contin adesea substante chimice nocive precum formaldehida.

Sursa foto: hahoy.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea