Casa verde

#casa eco #piscina naturala # piscina ieftina # cum sa menajezi o piscina

5 pasi simpli pentru a amenaja o piscina naturala cu bani putini

Daca iti doresti propria ta oaza afla ca o poti construi cu usurinta in curtea ta cu o treime din pretul unei piscini normale. Urmeaza acesti 5 pasi simpli si vei fi gata in aceasta vara sa te racoresti intr-un mod natural in propria curte.

Pasul 1: Cea mai simpla metoda pentru a incepe constructia este sa sapati o groapa in pamant, dar aveti grija la margini! Acestea trebuie sa fie rotunjite pentru a impiedica surparea pamantului. Ideal ar fi sa ia forma unui "bol". Pentru aproximativ 1 metru pe verticala, pisicina trebuie sa aiba alti 3 metri  pe orizontala. 

Pasul 2: Filtrarea apei. Trebuie sa rezervati aproximativ 50% din suprafata piscinei pentru plantele ce vor ajuta la filtrarea apei. Acestea se pot planta ori pe o singura latura ori de jur imprejur ca un cerc. Plantele vor fi separate de zona pentru inotat printr-o plasa fina care sa ii permita apei sa fie filtrata de plante. Bacteriile adunate pe radacinile plantelor actioneaza ca un filtru natural. Vegetatia de pe margine va atrage broscute care mananca larve de tantari si astfel mai scapati de inca o problema.

Pasul 3: Oxigenarea apei. Un alt element extrem de important il reprezinta oxigenarea apei. Pentru acest lucru va puteti ajuta de cateva tevi de PVC prin care sa pompati aer la fundul piscinei folosind un compresor.

Pasul 4: Izolarea pamantului pentru a sustine apa. Este recomandat sa utilizati betonul, aceasta fiind si una dintre cele mai ieftine solutii. Peste stratul de beton este bine sa folositi un strat de aproximativ 50 de cm de pietris. Trebuie sa fiti atent sa fie foarte curat. Acesta va adaposti bacteriile ce se ocupa cu biodegradarea frunzelor de pe fundul piscinei.

Pasul 5: Finisajele. Marginile piscinei au nevoie de ingrijire suplimentara pentru a nu cadea pamant in apa. Treceti peste margini cu un compactor, dupa care va raman mai multe variante: ori plantatati de jur imprejur flori (acestea vor ajuta la stabilizarea perimetrului datorita radacinilor) ori acoperiti marginile cu pietre de rau sau cu un grilaj de lemn.

Atentie!

Acum ca mica oaza este gata mai sunt cateva lucruri de avut in vedere. Unul dintre aceste lucruri il reprezinta algele. Proprietarii lacurilor de acest gen considera ca algele pot fi tinute sub control daca se planteaza cat mai multa vegetatie si se mentine un nivel al PH-ului intre 5.5 si 6.5.

Curatati reziduurile primavara si toamna si fiti pregatiti sa mai adaugati apa daca este nevoie. Achizitionand un kit de testare a calitatii apei (este foarte ieftin si poate fi gasit in marile magazine) veti putea monitoriza nivelul de nutrienti din piscina si va veti putea feri de eventualele probleme. Pe langa toate acestea trebuie sa verificati sistemele mecanice o data pe an.

Toate aceste precautii va vor ajuta sa va bucurati de piscina voastra naturala pentru cat mai mult timp.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare