Casa verde

#poluare casa

3 obiecte din casa care contin substante periculoase pentru sanatate

Stiai ca aerul din casa ta poate ascunde pana la 900 de substante nocive? Mobila, covoarele sau produsele de curat pot emana substante ce iti pot afecta sanatatea. Iata cateva dintre acestea: 

Covoarele noi contin formaldehida

Covoarele noi si mobila din pal pot contine formaldehida, o substanta cu miros intepator, care daca este inhalata poate da iritatii ale pielii, ochilor sau gatului. De asemenea, aceasta substanta poate provoca tulburari de somn si dureri de cap. 

Contactul cu formaldehida este nociv mai ales pentru copii şi pentru cei cu boli respiratorii.

Cocktail de chimicale in produsele de curatat

Clorul, surfactanţii şi amoniacul sunt doar câteva dintre substanţele din produsele de curăţare care ne pot îmbolnăvi. Prin inhalare acestea pot afecta caile respiratorii sau pot provoca reactii alergice. 

Odorizantele de camera emana compusi volatili organici 

Renunta la odorizantele de camera si lumanarile parfumate deoarece acestea emana compusi volatili organici Aceste substanţe sunt periculoase mai ales pentru cei cu probleme respiratorii şi pentru copii, cărora le pot declanşa simptome astmatice.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului