Casa verde

#salvare planeta #economisire apa #sfaturi practice #apa #economie

11 sfaturi utile despre cum sa economisesti apa acasa si sa salvezi planeta

Te preocupa problemele mediului inconjurator si vrei sa contribui activ la conservarea planetei, astfel incat copiii tai sa traiasca intr-o lume mai buna si mai verde? Economisirea apei este un pas important in acest sens, pe care il poti face incepand cu cel mai intim loc: locuinta ta.

Iata cateva sfaturi ce te vor ajuta sa consumi mai putina apa acasa si sa participi la salvarea planetei:

1. Opreste robinetul atunci cand te speli pe dinti, in timpul periajului. Astfel, vei economisi pana la 6l de apa in fiecare minut.

2. Monteaza un dispozitiv de recirculare a apei in rezervorul de toaleta pentru a micsora volumul de apa folosit de fiecare data cand tragi apa.

3. Fa dusuri mai scurte. Volumul de apa pe care il folosesti la dus poate varia intre 6 si 45l pe minut.

4. Incarca intotdeauna in totalitate masina de spalat rufe si pe cea de spalat vase. Astfel, o vei folosi mai rar si mai eficient.

5. Monteaza un dispozitiv prin care sa pastrezi apa care se scurge din robinetele sau tevile ce picura. Vei evita astfel risipa a pana la 15l de apa in fiecare zi, adica 5500l in fiecare an.

6. Daca locuiesti la casa, instaleaza un capac pe teava de canalizare si foloseste apa salvata astfel pentru a uda florile sau pentru a-ti spala masina.

7. Foloseste o stropitoare pentru a uda gradina, in locul furtunului. Acesta din urma poate folosi pana la 1000l de apa pe ora, pe cand o stropitoare te va ajuta sa optimizezi acest consum.

8. Uda plantele dimineata devreme si seara; astfel se va reduce cantitatea de apa evaporata si, implicit, cea de apa consumata.

9. Daca ai montat un dispozitiv de purificare a apei de la robinet pentru a o face potabila, umple sticle cu aceasta apa si pastreaza-le in frigider; astfel, vei evita sa lasi apa sa curga pana cand se raceste.

10. Daca nu ai facut-o inca, instaleaza-ti apometre in baie si bucatarie. In acest fel, vei observa cati bani poti economisi si vei fi mai motivat/a sa consumi mai putin.

11. Investeste pentru a inlocui toate elementele consumatoare de apa cu unele ecologice. Poti incepe cu lucruri simple, precum capetele de dus, robinetii sau toaletele, pentru a trece ulterior la adevaratii consumatori grei: masina de spalat rufe si cea de spalat vase.

Sursa foto: blog.builddirect.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului