Casa de Craciun

#brad craciun #ingrijire brad #brad parfumat #brad verde #ingrijire brad craciun

Tine-ti bradul de Craciun verde si parfumat inca din prima zi. Iata cum!

Nu iti poti imagina sarbatorile fara bradul de Craciun natural, verde si parfumat, care sa imprastie mirosul specific in toata casa? Atunci probabil ca te confrunti in fiecare an cu o problema importanta: cat de repede se usuca si cum poti sa-l mentii in viata mai mult timp.

Bradul de Craciun natural ramane singura optiune pentru multe familii in perioada sarbatorilor. Daca este si cazul tau, afla cum poti sa te bucuri de prospetimea lui cat mai mult timp, odata ce il aduci acasa.

Selectia

Strategia ta de a te bucura de un brad de Craciun incantator pana dupa Anul Nou trebuie sa inceapa cu masuri luate inca de la achizitionarea pomului. Cea mai buna cale de a te asigura ca bradul tau va rezista foarte mult este sa il cumperi de la o ferma de brazi, acolo unde vei gasi cu siguranta exemplare foarte proaspete.

Daca totusi nu poti face un drum intr-un astfel de loc, atunci asigura-te ca intrebi vanzatorul cand a fost taiat bradul si de unde provine el. Inspecteaza cu atentie acele: ele trebuie sa fie flexibile, lucioase si verzi, nicidecum uscate si rigide.

Transportul

Ai grija sa infasori bradul cumparat intr-o folie din plastic, astfel incat sa il protejezi cat mai mult pe timpul transportului.

Acomodarea acasa

Odata ce ai adus bradul de Craciun acasa, ajuta-l sa se acomodeze cat mai bine cu mediul inconjurator. Taie-i tulpina la baza, astfel incat sa indepartezi zona care a inceput deja sa se usuce. Astfel, pomul va putea sa absoarba mai bine apa.

Si daca tot am mentionat-o, trebuie sa stii ca este absolut necesar sa introduci bradul in apa cat mai repede posibil. Il poti introduce intr-o galeata semi-plina, pana in ziua in care il impodobesti. Daca observi ca pomul incepe sa isi piarda din vitalitate, poti face mici gauri superficiale in partea de jos a tulpinii, pentru a-l ajuta sa absoarba mai multa umiditate.

Suplimentarea nutrientilor

Anumite persoane cred ca este eficient sa adauge si un supliment nutritiv in apa in care este pastrat bradul, precum o lingura mare de zahar, sirop de porumb sau chiar cateva aspirine pisate.

Amplasarea

Odata ce te hotarasti sa impodobesti bradul de Craciun, ai grija sa il pozitionezi undeva departe de bataia directa a soarelui si de sursele de caldura (calorifere, semineu, soba etc.). Pune un umidificator de camera, care sa ajute pomul sa ramana verde mai mult timp.

Cu aceasta ingrijire de baza, un brad de Craciun sanatos poate sa ramana verde timp de o lunga intreaga sau chiar mai mult!

Sursa foto: gardeningknowhow.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea