Casa de Craciun

#pregatiri Revelion #pregatiri craciun #retete de sarbatori

Secrete si decoratiuni de Craciun si Anul Nou

Numai lui Grinch nu-i place Craciunul, in rest... sa tot fie sarbatori (asa cum erau odinioara). Dar te-ai gandit vreodata de ce iti place atat de mult aceasta perioada a anului? Cateva motive sunt evidente: te opresti din ritmul alert, te bucuri de o vacanta mai scurta sau mai lunga, esti alaturi de cei dragi, ai motiv sa faci mai multe cumparaturi (deh, dupa posibilitati). De sarbatori te cuprinde bucuria revederii si a impartasirilor, existand mai multa deschidere si atentie fata de ceilalti - stare care ar fi minunat sa se pastreze tot anul... Si daaa, este si bucuria surprizelor ascunse in cadourile pe care le astepti ca un copil.

Apropo, esti genul care incepe sa puna decoratiunile de Sarbatori inca din noiembrie si le tine pana in martie? Sau genul care decoreaza casa exact in Ajunul Craciunului? Sa stii ca exista studii care atesta ca daca decorezi casa de Craciun mai devreme sau pastrezi decoratiunile mai mult timp vei fi mai fericit/a. O cercetare publicata intr-un Jurnal de Psihologie arata ca spiritul Craciunului, insotit de ornamente si luminite, reduce stresul si anxietatea. Sentimentul este alimentat si de faptul ca oamenii impart bucuria adusa de aceste momente cu cei dragi lor.

Asadar, pe locuri, fii gata... decoreaza si afla cateva secrete!

1.  Oh, brad frumos!

Autentic sau din plastic, stii care e secretul bradului de Craciun? Nu este doar un pom oarecare ci unul care are multe de spus. De mii de ani, oamenii au celebrat acest moment al trecerii dintre ani cu aceasta planta vesnic verde. Pentru ca asa e bine sa fim si noi, rezistenti in orice situatie si capabili sa mergem mai departe cu pofta de viata. Mai demult era decorat cu mere, astazi transformate in globuri si alte decoratiuni. Tu schimbi podoabele de brad in fiecare an sau le folosesti pe cele de anul trecut? Sigur ai si unele decoratiuni care iti sunt atat de dragi incat le pastrezi de la un an la altul. Si ghici ce, le-ar prinde bine o igienizare si un miros proaspat, fix cu Igienizantul pentru ambient si tesaturi Gerpostar de la Asevi. Daca ai decorat deja toata casa, prinde numa’ bine sa pufai cu el peste tot iar mirosul curat si casa igienizata iti sunt garantate.

2. Lumini si luminite

Cand vine vorba de Sarbatorile de iarna cel mai adesea gandul zboara la lumini, lumini si iar lumini. Acum gasesti orice-ti doresti: tot felul de luminite, de la cele mai discrete cu becuri mici si lumina calda, la unele mai impresionante, cu globuri mari si colorate. Le poti aseza unde iti place mai mult, la fereastra, pe balcon sau chiar pe dulapurile din baie si bucatarie. Ca sa potentezi efectul, achizitioneaza si decoratiuni argintii sau aurii, care vor reflecta lumina in intreaga casa.

Dar stii de ce ne plac atat de mult beculetele? Pentru ca lumina a reprezentat intotdeauna veselie, calauzire si speranta de care intotdeauna avem nevoie!

3. Miros de sarbatoare

O, daaa! Aromele de mere, scortisoara si mai ales portocale care te vor teleporta direct in lumea copilariei, chiar in bucataria mamei sau a bunicii, sunt si mirosurile preferate ale Mosului! Se stie asta, asa ca orice gospodina se pregateste febril sa-l intampine. Daca iti place sa ”bucataresti”, si mai bine! Daca nu, exista si alte variante cum ar fi semiprepapratele sau... lumanarile parfumate J Si iata un pont pentru parfumul persistent de portocale de unde nici nu te astepti (basca ai parte si de multe alte beneficii): spala pe jos cu Solutia de pardoseli Asevi Portocala si o sa ai casa parfumata si curata pentru mult timp, numai buna sa ii primeasca pe Mos Craciun si toti musafirii dragi.

4. Hartia de cambalat cadouri

Cui nu-i plac cadourile?! Chiar si numai hartia aceea frumos colorata si cu modele specifice de iarna iti poate aduce emotia placuta pe care ti-o da supriza ascunsa sub ambalajul frumos. Asa ca de ce sa nu o utilizezi ca decoratiune? O idee inedita care are un rezultat spectaculos este sa invelesti cateva carti din biblioteca in hartie de cadouri. Rafturile se vor infrumuseta instant. Si de ce sa te opresti aici? Poti sa dai un nou aspect si ghivecelor de flori sau cutiilor de prin casa. Cat de simplu si de efect!

Si nu uita! Fa-ti cel mai important cadou: planuri cat mai indraznete pentru Noul An! Iti promitem ca Mosu’ va fi darnic cand va reveni! ;)

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare