Casa de Craciun

# idei de craciun # living cozy #craciun #living

Living cozy de Craciun? Se poate! 7 idei din care sa te inspiri

Pregatirile de Craciun sunt in toi, ai scos deja decoratiunile din garaj, din pod sau din dulapul in care le-ai depozitat de anul trecut, sau ai achizitionat unele noi care sa ofere o nota personala casei, totusi cu ce incepi? 

Daca ai hotarat ca exteriorul este zona care are intaietate, nu vei avea o sarcina dificila. Renul gonflabil, sania cu Mos Craciun si omul de zapada decorat cu conuri de brad sunt elementele care isi gasesc cu usurinta locul langa trandafirul din fata casei. Nu uita de decoratiunile luminoase. Le poti monta pe geam, pe streasina casei, pe gard sau pe terasa. Perdelele luminoase sunt inspirante si ofera acel aer primitor indiferent de locul in care sunt montate.

Daca spatiul de care dispui nu este atat de generos, nu te impacienta, poti aduce mai aproape atmosfera Craciunului decorand balconul! Perdelele de stelute luminoase sau fulgii cu jocuri de lumini si ghirlandele decorate cu funde rosii montate pe geamuri ofera acel aer  cald mult dorit. Odata ce ai terminat cu zona din exterior, te poti focusa pe spatiile din casa. Cum amenajezi in acest an sufrageria, zona de servire a mesei, bucataria, acestea sunt cateva dintre provocarile pe care dorim sa le deslusim in randurile urmatoare. Iata 7 idei inspirante, care sa te ajute sa creezi decorul de Craciun mult dorit!

 

Creeaza un tablou de basm cu stele de diferite marimi si culori

Ca asteptarea Mosului sa fie una de basm trebuie sa creezi un peisaj de poveste! Poti crea stele din hartie, metal, lemn sau polistiren expandat pe care le poti monta pe peretele cu gemul! Alege diferite forme si dimensiuni, astfel tabloul va fi mai realist. Crearea stelelor poate fi o activitate de familie, cu siguranta cei mici se vor simti excelent daca vor lua parte la o astfel de sarcina. Pot utiliza materiale prietenoase pentru realizarea lor: hartie glasata, hartie creponata, paie, metale usor maleabile. Alege culorile metalice astfel vei oferi o nota glamour peisajului!

 

Ofera-i livingului o nota rustica, vei spori senzatia de caldura si buna dispozitie!

Nu esti adepta pomilor impodobiti, pentru ca nu doresti sa distrugi natura, insa iti doresti sa te bucuri de sentimentul cald al Craciunului la fel ca si ceilalti! Stai linistita am venit cu o idee prietenoasa, nepoluanta care iti va permite sa te bucuri de caldura sarbatorilor in aceiasi masura: foloseste decoratiuni realizate din materiale reciclate! Poti instala in livingul tau acele elemente realizate din conuri de brad si lemn de pluta reciclat, care ofera aerul cald specific Craciunului. Avantajul este ca astfel de decoratiuni pot fi create cu usurinta in casa, si pot fi reciclate. Nu uita sa adaugi cativa fulgi confectionat din lemn reutilizat, o ghirlanda cu frunze uscate, muschi si conuri de brad… si decorul este unul perfect, gata sa il primeasca pe Mos Craciun. 

 

Completeaza camera cu decoratiuni de sezon

Bradul este deja impodobit si luminile scanteie placut, totusi decorul nu pare complet! Cauta mai bine in cutia cu decoratiuni, sigur vei gasi cateva sosete supradimensionate in culori de iarna. Le poti atarna langa semineu sau in apropierea comodei de langa perete! Arunca pe canapea si pe fotolii trei, patru, cinci perne decorative cu chipul Mosului si livingul isi schimba aspectul!

 

Un living simplu cu aroma de iarna

Stiu ca iubesti iarna, zapada si brazii ingreunati de stratul dens de omat! Te-ai gandit ca poti reproduce acest peisaj mirific in propria sufragerie? Da, chiar poti! Achizitioneaza doi trei pomisori deja decorati cu zapada artificiala si cateva ghirlande din brad natural inzapezite. Nu uita de conurile de brad, niciun peisaj autentic nu este complet fara ele. Poti completa decorul cu figurine din lemn ce au ca tema “Nasterea lui Isus”. Te vei bucura de un peisaj de iarna fara a parasi locuinta!

 

O iarna urbana

Daca decoratiunile traditionale nu sunt chiar pe gustul tau si  simti ca nu te reprezinta, te poti orienta catre cele cosmopolite. Lumanarile in nuante metalice de alb-argintiu si globurile cu aspect glamour te pot ajuta sa creezi un ambient primitor. Nu uita de vasc sunt simbol al iernii. Arunca printre lumanari cateva crengute de vasc, vor aduce o pata de culoare si un aer vibrant intregului aranjament.

 

Decoratiuni cu sosete rosii!

Sosetele rosii au devenit de ceva vreme simbol pentru Craciun, daca nu doresti sa aduci multe modificari locuintei, dar vrei sa te bucuri de cateva elemente minimaliste te poti orienta catre acestea. Renunta la luminile traditionale si ornamentele ostentative, incarca-te de energia eliberata de bradul verde si sosetele rosii!

 

Craciun in carouri

Daca esti in pana de idei si doresti sa creezi un decor in trend,  trebuie sa iti amintesc ca anul acesta se poarta carourile. Te poti concentra catre ornamente cu carouri, de la sosetele traditionale, la pernele decorative si fundele pentru brad toate decoratiunile in trend au carouri! Daca optezi pentru aceasta idee, nu ai bariere. Lasa imaginatia sa zboare si bucura-te de un camin decorat in stil scotian!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea