Casa de Craciun

#apartament craciun #casa mica # impodobire brad #decoratiuni craciun

Cum decorezi pentru Sarbatori o casa mica

Un apartament mic sau chiar o garsoniera trebuie pregatite si ele cum se cuvine pentru Sarbatorile de Iarna. Daca nu ai spatiu foarte mult, se gasesc o multime de solutii astfel incat sa te poti bucura de atmosfera magica specifica Craciunului.

 

Iata cateva sfaturi date de designerii consultati de realsimple.com care vor transforma casuta ta iubita intr-un mic paradis:

Evita brazii

 

Ai putea spune ca nu e sarbatoare fara un brad in casa. E drept, dar atunci cand si asa lucrurile sunt inghesuite, unde sa mai pui si un brad ca sa stea lejer si sa poata fi admirat in toata splendoarea lui? Daca tii sa ai parfum de cetina de brad, asaza o coronita pe un perete sau pe usa. Iar globurile pe care altfel le-ai fi asezat frumos in brad pune-le intr-un vas din sticla transparenta pe care lasa-l undeva la vedere.

Nu bloca traficul

 

Daca urmeaza sa primesti la pranz sau la cina o gasca mare de prieteni, alege genul de bufet suedez. Asaza toate preparatele pe o masa si lasa pe fiecare sa isi puna singur in farfurie, apoi sa se aseze care pe unde poate. Mai exact, pe perne mari, pe otomane sau pe scaunele pe care le ai prin casa.

Creeaza atmosfera specifica

 

Lumanari sunt optiuni de iluminare excelente pentru spatii mici si un mod minunat de a da o nota festiva fara a pierde spatiu. De asemenea, ghirlandele luminoase atarnate de pereti si pe plafoane sunt o alta optiune la fel de discreta.

Decoreaza cu potpouri-uri colorate

 

In vacanta de iarna, parfumul casei tale este la fel de important ca si decorul ei. Designerii recomanda umplerea unor boluri mici cu coji de portocala si de mar, scortisoara, cuisoare si flori uscate stropite cu cateva picaturi de uleiuri esentiale. Daca mai asezi si o coronita pe usa de la intrarea in incapere ai si aroma de brad.

Coloreaza in stil minimalist

 

Sarbatorile nu te obliga exagerezi cu rosu, verde si argintiu, cu atat mai mult cu cat ai un spatiu mic si asta ar insemna sa il supraincarci. Redu la minimum culorile si mizeaza mai degraba pe alb si cateva note de auriu, pentru a da stralucire spatiului. Evident, poti folosi si cateva pete de culoare rosu si verde.

Decoreaza masa simplist

 

Intr-o incapere mica, orice decor supradimensionat distrage atentia si ocupa spatiu vital. Pentru ca nici masa nu are cum sa fie mare in acest cadru, foloseste decoruri simpliste, delicate, discrete. Foloseste fete de masa albe si asaza in centru doar un aranjament simplu, cu o lumanare si cateva crengute de brad.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare