Casa de Craciun

#aranjare brad Craciun #decor craciun

Decor rustic de Craciun! Idei din care sa te inspiri

Exista foarte multe moduri diferite in care iti poti decora casa de sarbatori, de la un aspect clasic si elegant, pana la vibratiile rustice si confortabile ale Craciunului. Inspira-te din aceste idei de decor pentru oferi locuintei tale un aspect festiv si placut si, totodata, pentru a obtine un loc mai cald si mai primitor pentru oaspetii care iti vor trece pragul in aceasta perioada. Multe din aceste idei sunt usor de realizat si se pot face cu un buget foarte mic.

Bradul de Craciun cu carouri

 

Pentru a da un aspect stilat si spectaculos bradului de Craciun, fara a-l incarca excesiv, il poti infasura intr-o panglica lata cu carouri in culorile festive, adica rosu si verde. Apoi il poti decora cu globulete, bomboane, acadele si alte ornamente din lemn. Nu uita de nucile invelite in folie aurie, sau de conurile de brad legate cu o sfoara rustica - vor completa de minune imaginea traditionala a pomului de Craciun.

Ghirlande pline de dramatism

 

Foloseste o panglica rosie, matasoasa si una grena pentru a imbraca ghirlandele fixate pe balustrade. Verdele proaspat al crengilor de brad va contrasta de minune cu culorile panglicilor, creand cu stil si finete atmosfera specifica sarbatorilor de Craciun, totul fiind completat in cel mai inspirat mod de mirosul bradului.

Calendar galvanizat pentru zilele de sarbatoare

 

Sub clasica ghirlanda din crengi de brad natural sau artificial, atarna 25 de galeti mici galvanizate, toate legate cu o panglica festiva. Pe fiecare galetusa scrie cu un marker negru zilele care sa marcheze perioada cea mai importanta din luna decembrie. Umple fiecare recipient cu dulciuri sau cu figurine care sa va incante intreaga luna. Desigur, dulciurile se pot consuma in ziua careia ii sunt destinate.

Guler pentru bradul de Craciun

 

Daca agreezi ideea de decoratii rustice pentru bradul de Craciun, ai putea sa o completezi de minune cu un guler sau suport de rachita. Pe langa faptul ca arata foarte frumos, in acel guler - suport poti masca si vasul cu apa pus la baza pomului pentru pastrarea prospetimii lui. Cu un astfel de guler - suport, nici nu vei avea nevoie de multe decoratii pentru pom!

Bar cu cacao fierbinte

 

Iarna este sezonul ideal pentru o cacao fierbinte, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa lipseasca. Pune la dispozitia tuturor aceasta minunata bautura intr-un bar special amenajat in acest sens. Ai nevoie de o tablita pe care sa scrii “Cacao”, un distribuitor ceramic de bauturi si cescute asortate.

Arborele de Craciun din borcane

 

Nimic mai usor de facut, dar atat de estetic si decorativ! Construieste un arbore de craciun din borcane de sticla, de preferat verzi, cu capac metalic. Fiecare borcan poate contine figurine si globulete, iar pomul se poate decora cu ghirlande argintii si poate avea si o steluta in varf.

Foloseste literele pentru decorarea bradului

 

Fa o declaratie indrazneata pe bradul de Craciun care este deja frumos impodobit adaugand litere care sa exprime un simbol al acestor sarbatori.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare