Casa de Craciun

# glob craciun # impodobire brad #craciun #glob

Cum sa dai viata noua unui glob banal

Globuletele sunt decoratiunile de baza pentru Craciun. Iti poti pune amprenta personala in decorarea bradul de Craciun utilizand ornamentele din sticla DIY. Toate aceste trei modele simple de ornamente din sticla transparenta pot fi realizate utilizand elemente pe care le ai deja in casa sau pe care le poti cumpara de la orice magazin de bricolaj. Poti crea aceste ornamente in familie sau alaturi de copii.

Ornamente cu foita de aur

Pasul 1: Vopsea

Picteaza interiorul unui ornament de sticla de Craciun introducand 1-2 linguri de vopsea acrilica in interior. Sigileaza deschiderea cu o bucata de banda adeziva si agita pentru a distribui vopseaua uniform. Lasa vopseaua sa se usuce punand ornamentul de Craciun cu susul in jos intr-o ceasca de unica folosinta peste noapte pentru a scurge vopseaua suplimentara.

Pasul 2: Aplica adeziv

Cu ornamentul amplasat inca cu susul in jos intr-o ceasca de unica folosinta, foloseste o pensula pentru a aplica adeziv pe partea pe care vrei sa o acoperi cu frunze de aur. Lasa sa se usuce timp de 30 de minute.

Pasul 3: Aplica foita de aur

Utilizeaza o hartie aurie sau o foita de transfer aurie. O poti aseza cum doresti pe suprafata globului. Cu partea de hartie atingand mana, apasa foita de aur pe partea acoperita cu adeziv a ornamentului de Craciun din sticla. Cu o perie curata, uscata, sterge foita de adezivul suplimentar care se poate afla pe ea.

Pasul 4: Sigileaza frunza

Pentru a impiedica foita de aur sa se zgarie sau sa desprinda, pulverizeaza ornamentul din sticla cu o solutie de etansare si las-o sa se usuce.

Ornamente cu sclipici

Pasul 1: Adauga adeziv

Introdu 1-2 linguri de lipici cu glitter intr-un ornament de sticla sau plastic. Roteste ornamentul pentru a distribui lipiciul in mod uniform.

Pasul 2: Adauga sclipici

Toarna sclipici colorat in ornamentul de Craciun si agita pana cand stralucirea acopera interiorul ornamentului. Lasa-l sa se usuce peste noapte inainte de a fixa capacul si de a il atarna de bradul de Craciun.

Ornamente cu tatuaje temporare

Pasul 1: Vopsirea ornamentului

Vopseste interiorul unui ornament de sticla sau plastic, introducand 1-2 linguri de vopsea acrilica in interior. Sigileaza deschiderea cu o bucata de banda adeziva si agita pentru a distribui vopseaua uniform. Lasa vopseaua sa se usuce punand ornamentul de Craciun cu susul in jos intr-un pahar de unica folosinta peste noapte pentru a se scurge vopseaua suplimentara.

Pasul 2: Aplica tatuajul

Taiati marginile tatuajului temporar cu foarfeca. Aplica tatuajul temporar pe ornament, tinandu-l foarte bine apasat cu un burete umed. Scoate hartia de pe tatuaj si lasa-l sa se usuce. Sigileaza tatuajul aplicand o folie lucioasa peste zona in care a fost aplicat. Daca nu ai o astfel de folie poti utiliza inclusiv lac de unghii sau top coat pentru manichiura.

Aceste trei idei de globuri de Craciun decorate te vor ajuta cu siguranta sa creezi cel mai frumos brad, care cu siguranta va fi unic pentru ca fiecare globulet din el va avea tusa ta personala. Cheama copiii sa te ajute si va veti distra cu siguranta impreuna!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului