Casa de Craciun

#realizare glob de zapada #glob de zapada #zapada

Cum sa creezi un glob cu zapada pentru a-ti decora casa in aceasta iarna

Globurile cu zapada sunt decorative si haioase si se pot confectiona relativ usor acasa, in nenumarate variante si teme. Ai nevoie doar de putin timp, inspiratie si cateva materiale. Iti prezentam in continuare o metoda de realizarea a unui glob cu zapada, un mic decor frumos de iarna, ideal pentru a fi daruit in preajma sarbatorilor care bat la usa.

Materiale necesare pentru realizarea globurilor cu zapada

  • Ai nevoie de:
  • Borcane de sticla cu capac, curate si care se inchid bine pentru a evita scurgerile nedorite. Ideale sunt borcanele de gem cu capac, forme cat mai inedite, sau borcanele in care a fost mancarea pentru bebelus. Cauta borcane de sticla cu capac in marimi si forme cat mai variate.
  • Un adeziv rezistent la apa;
  • Apa distilata;
  • Glicerina - se poate gasi la farmacie sau in magazinele alimentare;
  • Fulgi de sclipici;
  • Decoratiuni (animale mici, masini, oameni de zapada, copaci si orice alte obiecte in miniatura pe care ai dori sa le vezi in globul tau cu zapada. Ideal ar fi sa incepi sa colectionezi din timp aceste obiecte, pentru a le utiliza apoi in realizarea proiectului)

Metoda de realizare a globului cu zapada

Vom incepe prin a lipi obiectele mici (animalele, copacii, masinutele, etc) pe interiorul capacului, asigurandu-ne totodata ca putem pune capacul fara probleme.

Turnam apa si glicerina in borcanul de sticla intr-un raport de 1:1.

Inainte de a pune capacul ne asiguram ca lipiciul este complet uscat. Fixam capacul si verificam daca mai este necesar sa suplimentam apa si glicerina pentru a umple complet borcanul.

Dupa ce suntem siguri ca am pus suficienta apa si glicerina in borcan, adaugam fulgii cu slipici.

In final, insurubam foarte bine capacul pe borcan, il intoarcem si il agitam, bucurandu-ne de efectul micului glob cu zapada pe care tocmai l-am finalizat.

Sfaturi de care sa tii cont

1. Este foarte important sa va asigurati ca lipiciul s-a uscat foarte bine, pentru ca, daca va grabiti, va trebui sa refaceti globul cu zapada. Totodata, asigurati-va ca obiectele in miniatura sunt bine fixate. Crede-ma, nu ai vrea ca micul tau dar sa se dezmembreze inainte de a ajunge la destinatar!

2. Daca crezi ca este mai sigur, poti lipi capacul pe borcan, dar asigura-te inainte ca ai pus suficienta apa, glicerina si sclipici in borcan, pentru ca nu vei mai putea face corectiile ulterioare decat daca strici capacul, ceea ce ar fi foarte neplacut.

3. Pentru a obtine un efect mai frumos, poti pune o bucata de tesatura si sfoara in jurul capacului - globul tau cu zapada va arata mult mai interesant cu aceste elemente decorative rustice.

Nu uita ca cele mai frumoase cadouri si decoratiuni sunt cele in care ai pus dragoste si ca ele nu trebuie sa coste mult, ci doar sa aduca un zambet si o raza de bucurie. Foloseste-te de acesta idee pentru a crea decoratiile si darurile ideale pentru sarbatori si uimeste-ti prietenii cu cele mai frumoase si inspirate globuri cu zapada! Le vor adora!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea